nlc.hu
Aktuális
A leszakadt szoknya

A leszakadt szoknya

Vajon hogy is van az, hogy amikor dumálunk a szerkesztõségben, újabban mindenki hozzáteszi a beszélgetés végén: – De a blogodban ezt nem szeretném viszontlátni! Vagy: – Ez szigorúan bizalmas!

És sokatmondó pillantást vetnek rám. Az is előfordul, hogy megszakad egy meghitt társalgás, amikor betoppanok. Nem is tudom, így mit írjak a naplómba.

– Írj a mélypontjaidról! – mondja Hajni. – És mutasd be a munkamódszereidet! Meg azt, hogy milyen egy olyan nap, amikor romjaiban a nőiességed!

(A számítógépem felmondta a szolgálatot, most otthon, kézzel írok, ami csak azért baj, mert utána nem tudom elolvasni. Úgyhogy ez az aktuális munkamódszerem.)

– Szerintetek ki kíváncsi a munkamódszereinkre? Én megőrülnék, ha naplót kéne írnom – fűzi hozzá Csilla. – Mert folyton bennem lenne, mi az, amit leírhatok, kiadhatok magamról? Én például nem szeretnék azokról a napokról írni, amikor úgy érzem, hogy romokban a nőiességem… Évi, rólam egy szót se írj! Legfeljebb a kutyámról, Buksiról.

Hétfő
Lopakodás a lakásba

Szerintem ugyan elég személyes, meg talán szégyellnivaló is, de Hajni kívánságának megfelel, és egy naplóban talán le lehet írni: ma leszakadt rólam a szoknya. Nem felfeslett vagy egy picit felszakadt a varrás – hanem hátul végig elszakadt, és tulajdonképpen leesett rólam. Ez egy – eredeti állapotában – szűk, fekete szoknya, amikor vettem, néhány éve, még talán nem volt ennyire szűk. Egyetlen szerencsém, hogy nem a munkahelyen vagy interjúhelyzetben történt, hanem amikor hazafelé menet beültem a kocsiba. Azt most nyilván nem kell hangsúlyoznom, hogy az autóban ülve vártam a sötétedést – augusztusban még nem sötétedik túl korán! –, amikor végre felaraszolhattam a lakásba egy (a kocsimban talált) törölközőben, tűsarkú cipőben, kis topban.

Amikor otthon alaposan megnéztem a szoknyát, iszonyúan kiborultam, és eldöntöttem, nem mehet így tovább. Mostantól életmódváltásra van szükségem. Teendőim: a futás mellett beiktatni még egy sportot, érzékeny búcsú a téliszalámitól, és veszek egy lépésszámlálót, amit az egyik gyorsétterem reklámoz.

>> Itt következik a II. rész!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top