nlc.hu
Aktuális
Vénusz, az égi fõszakács – II. rész

Vénusz, az égi fõszakács – II. rész





2004. október 15-étől november 20-áig

Húsok: borjú, belsőségek, hurka
Zöldségek: szárzeller, patisszon, sonkahagyma
Gyümölcsök: gesztenye, szeder
Fűszerek: morzsolt koriander, kapribogyó

Borjúfilé rozmaring szószban

40 perc
330 kcal

Hozzávalók 4 személyre: 1 dkg liszt, 2,5+5 dkg vaj, 8 “bébi” sárgarépa, 1 kg borjúfilé, só, őrölt bors, 5 ek. olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dl marhahúsleves (leveskockából), 1,5 dl száraz fehérbor, 3 ágacska rozmaring.

A lisztet 2,5 dkg vajjal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük. A répákat kevés sós vízben 2 percig főzzük. A borjúfiléket sóval, borssal meghintjük, majd serpenyőben, az olaj és 5 dkg vaj keverékén mindkét oldalán pirosra sütjük. Tepsibe tesszük, köré rendezzük a répákat, és 200 Celsius fokon, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. A hagymát felkockázzuk, és a finomra vágott fokhagymával meg a morzsolt rozmaringgal együtt a hús zsiradékjában üvegesre pároljuk. Ezután a húslevessel meg a borral felöntjük, és összefőzzük. A szószt finom szitán átszűrjük, majd a vajas lisztet hozzámorzsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és készre forraljuk. A húst tálra tesszük, köré önjük a szószt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top