nlc.hu
Aktuális
Az ezotéria ingoványa

Az ezotéria ingoványa




Akár bevalljuk, akár nem: szeretnénk hinni a csodákban. Ha azt halljuk, amit hallani szeretnénk, akkor elhisszük, mert hinni akarunk benne. Ez a pszichológiai alapja annak, hogy idônként átverhetőkké válunk. Pedig ha egy-egy ajánlat hallatán megpróbálnánk racionálisan végiggondolni, mit ajánl az elôttünk álló, valószínűleg nem dőlnénk be a hamis ígéreteknek.

Lakótelepi sámánok, meddőséget gyógyító kövesasszonyok, kívánságot teljesítő varázslók idejét éljük, amikor annyi a látó, a gyógyító, a mágus, mint égen a csillag. A hiszékenység vámszedői az ezotériában otthon érzik magukat, és elképesztő szélhámosságaikkal jól boldogulnak.

– Mindennek oka a bizonytalanság, a szorongás, amely napjainkra jellemző – mondja Szabó Judit, a hazai ezotéria szaktekintélye, ezoterikus író. – Természetes emberi tulajdonság, és semmi kivetnivaló nincs benne, ha valaki kétségbeesésében tanácsot szeretne kapni, hogyan találhatja meg a nehéz helyzetbôl a kivezetô utat. A problémát az jelenti, hogy egyre többen vannak a zavaros tevékenységet folytató tanácsadók, jósok, mágusok, akik sem szellemileg, sem lelkileg nem nevezhetôk tisztáknak. Ha ezek az „ezoterikus szakemberek” csak a pénzünktôl fosztanak meg bennünket, szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Hiszen a tanácsaikkal nagyobb károkat is okozhatnak, tévútra vihetnek, összezavarhatnak, vagy éppen megbetegíthetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top