Aktuális

Anyu azt mondta…

Hosszan sorolhatnánk azokat az elavult sminkszabályokat, amelyekre anyukánk oktatott minket. Íme a cáfolatuk, azaz a legújabb trendek a sztárok és Gera Gabriella sminkmester tolmácsolásában.





Onyutha Judit
Tévhit:
A pasztellsmink a sötétebb arcbőrön meszes hatású.
Miért alakult ki ez a szabály? Régen a sminkesek vastagon használták a sápasztó hatású alapozókat, szemhéjpúdereket és szájfényeket, ami fagyos összhatással járt, mindemellett zsírosan ragyogott tőlük az arc.
A szakértő véleménye: A szépségipar fejlesztéseinek köszönhetően a sminktermékek már sokkal könnyebb állagúak, csak selymesen csillognak. A pasztellszínek csodás kiegészítői a sötétebb bőrnek, mivel meleg ragyogást adnak az arcnak.
Az új trend: Keressünk krémes szemhéjpúdert a sárga, rózsaszín, lila vagy a zöld meleg árnyalataiban. Shiseido, Silky Eyeshadow Duo Taffetta Taupe S1, 8900 Ft. Kerüljük a világosabb árnyalatú púdereket, arcunkra használjunk rózsaszín pirosítót, Chanel Irreelle Blush 16 Be-bop, 9150 Ft, szájunkat pedig fessük szintén rózsaszínű csillogóra. Nina Ricci Tender Lacquered Lipglaze, Rose Jupon, 5690 Ft.






Catherine Zeta-Jones

Tévhit: Csak a szem vagy a száj lehet hangsúlyos.
Miért alakult ki ez a szabály? A drámaian hangsúlyozott, erősen kifestett szem és a lilás-vöröses száj együtt harsánynak tetszett, mert a smink túl tömény volt összhatásában.
A szakértő véleménye: Amennyiben a színek harmonizálnak egymással, akkor kiemelik a jellegzetes arcvonásainkat és fókuszba állítják őket.
Az új trend: Figyeljünk arra, hogy a szem és a száj színei azonos árnyalatúak legyenek, azaz melegek vagy hidegek. Barna szeműeknek a bronzos és a rézszínek állnak a legjobban. Rúzs: Yves Saint Laurent Rouge Transparent 20., 5620 Ft, szem: Yves Saint Laurent Eye Shadow Duo No. 35., 8750 Ft. Ha a szeme kék vagy zöld, próbáljon inkább lilás árnyalatokat használni. Rúzs: Bourjois Rouge Connection, 3140 Ft, szem: Astor 610 Lilac Lily szemhéjpúder, 1499 Ft.







Julianne Moore


Tévhit: Vörös haj, piros száj – együtt soha!
Miért alakult ki ez a szabály? A vörös a pirossal sokszor üti egymást, és ha rossz színt választunk, a látvány rémisztő is lehet. Ráadásul a piros rúzsok régen sokkal erősebbek, narancsosabbak voltak.
A szakértő véleménye: A vörös hajú nők általában sápadt bőrűek, ezért a vörös rúzs kellemes pírt kölcsönöz az arcuknak.
Az új trend: Engedje, hogy a bőre és haja színe vezesse a legkedvezőbb árnyalat elérésében. Barackos arcszínhez és szőkés-vöröses hajhoz, mint amilyen például Nicole Kidman színésznőé, keressen arany alapú vöröset: Lord & Berry Brillance Lipgloss Shimmer Dramatic szájfény, 2790 Ft. Ha a bőre és a haja inkább barnás, válasszon mélyvörös rúzst: Clinique Moisture Surge Lipstick 16 Scarlet, hidratáló rúzs, 4200 Ft. Az igazi vörös hajjal és porcelánbőrrrel rendelkezők Julianne Moore-ról vehetnek példát Shiseido Lipstick 8., rúzs, 6500 Ft. Ez a kékesvörös szín illik igazán a sápadt archoz. Az egyetlen szín, amit kerülnünk kell, a narancs és annak minden árnyalata. A rúzs tökéletes felviteléhez használjunk szájkontúrt, amelynek színe egyezzen a szánk természetes színével. Piros szájkontúrceruzát nem javaslunk, mivel az a rúzzsal együtt sötét csíkot eredményez.


További sminktippjeinket keresse a Nők Lapja Évszakok októberi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top