Aktuális

Ki látja az aurámat? – II. rész

Sokféle energia

– Az aura az emberi test körül és a testben található energiamező, amely többféle energiából áll össze – magyarázza Dr. Taraczközi István orvos-természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyász Szövetség elnöke. – Ezek közül az energiák közül néhányat már műszerekkel is tudunk mérni. Például az EKG által mért, a szív összehúzódásakor keletkező elektromosság is része az aurának.

– Valóban vannak természetgyógyászok, akik látják az aurát?

– Aki elkezdi fejleszteni a meglévő képességeit, érzékszerveit, az egy idő után olyan tapasztalatokat szerez, amit mások nem. Aki például radiesztéziával kezd el foglalkozni, az egy idő után érzékeli a földsugárzásokat, vízereket. Van, aki pedig ki tudja tapintani az aurát, ez olyan, mint amikor egy átlagember a kikapcsolt gáztűzhely fölé tartja a kezét, és érzi, hogy melyik rózsa égett. Akinek a látása fejlődik magasabb fokra, az valóban látja a körülöttünk lévő energiamezőt, látja az aurát, a színét, az energiaformákat.

– Milyen diagnózist tudnak adni a bioenergetikusok?

– Auralátó és bioenergetikus, nem adhat orvosi diagnózist, pusztán állapotfelmérést végezhet, azaz megnézheti, milyen a pácienst körülvevő energiamező. Az ön esetében annyit mondhatott volna a hölgy, hogy eltérést érzékel az energiamezőben vesetájon. Ezután kötelessége lett volna szakorvoshoz irányítania önt. Fontos tudnunk, hogy diagnózist kizárólag orvos vagy orvos-természetgyógyász adhat. A természetgyógyász csak orvosi diagnózis birtokában javasolhat alternatív gyógymódot, legyen az akár gyógytea, akupunktúra, vagy bioenergetikai kezelés. Ráadásul a vesegörcs bioenergiával nem szüntethető meg.

– Milyen betegségeket lehet bioenergiával gyógyítani?

– Főleg a pszichoszomatikus megbetegedéseket. Az álmatlanság vagy a stressz leküzdésében sokat segíthet egy jó bioenergetikus-természetgyógyász. A fizikális elváltozások kezeléséhez mindenképpen orvosra van szükség, ezekkel a bioenergetikusok nem tudnak mit kezdeni, a vesekő nem zúzható szét bioenergiával.

– Milyen lehet a szakemberek és a csalók aránya a bioenergetikusok között?

– Több mint négyezren tettek le államilag elismert természetgyógyász-vizsgát, de közülük csak két-háromszázan lehetnek, akik valóban gyógyítani szeretnének, és a beteg érdekeit nézik. A többség csak a működési engedély miatt szerez papírt. Bármilyen furcsa, az államilag elismert vizsgát tett bioenergetikusok között a legkevesebb a rosszul képzett szakember. Én is tagja vagyok a vizsgabizottságnak, nálunk a buktatási arány negyven százalék, más természetgyógyászati területeken alig buktatnak.

Várjuk azok jelentkezését, akik úgy érzik, rosszul választottak természetgyógyászt, vagy álgyógyítók félrekezelték őket. Kérjük, írják meg történetüket és elérhetőségüket a b.kover@sanomabp.hu e-mail címre vagy szerkesztőségünk postacímére! A borítékra írják rá: “Természetgyógyászok”!

Teszteljük a természetgyógyászokat!

– Honnan tudhatjuk, hogy valóban az aurát látó, megbízható természetgyógyász rendelőjében járunk? – kérdeztük Dr. Taraczközi Istvántól.

– Sajnos, semmilyen papír, vagy okirat nem igazolja ezt elég meggyőzően. Kizárólag a saját ítélőképességünkben bízhatunk. Mindig azt mondom a tanítványaimnak, hogy ne kérdezzék a beteget a tünetekről, hanem legalább négyféle eljárással vizsgálják meg: nézzék meg az auráját, a talpát, az íriszét, és használják az általam kifejlesztett rajzdiagnosztikát is. Ha valaki többféle diagnosztikai módszert használ, és öt általunk is ismert betegségünkből legalább négyet felismer, anélkül, hogy előtte kikérdezne bennünket, megbízhatunk benne. Ha csak az ismert problémáink felét találja meg, közepes képességű bioenergetikusnál járunk, ha az arány ennél rosszabb, nyugodtan hagyjuk ott a rendelőt. Az is jó módszer lehet, ha fogfájást, vagy más tünetet füllentünk. Egy jó szakember, aki valóban látja az aurát, vagy érzékeli a bioenergiát, azonnal rájön, hogy becsaptuk. A sarlatánok ilyen esetben arról kezdenek el beszélni, hogy mik a fájdalom okai. Végezetül az is intő jelzés lehet, ha a természetgyógyász betegséget talál nálunk, de nem küld bennünket szakorvoshoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top