Aktuális

Ki látja az aurámat?

Az ezotériával, természetgyógyászattal foglalkozók között számtalan auralátót és bioenergetikust találunk. Ezúttal annak próbáltunk utánajárni, mit tudnak õk.

Munkatársunk általános vizsgálatra jelentkezett egy auralátó-bioenergetikusnál, és azt is kiderítette, honnan ismerjük fel a jó szakembert.

Az auralátó-bioenergetikust találomra választottam, egy újsághirdetés alapján. Mosolygós, ötven év körüli hölgy fogad, hellyel kínál a rendelőként is funkcionáló nappaliban. Panaszaimról érdeklődik, miközben feljegyzi adataimat.

– Nincsenek panaszaim, csak szeretném tudni, milyen az egészségi állapotom.

– Akkor végzek egy általános orvosi vizsgálatot – lelkesedik fel.

– Ön orvos?

– Nem, pszichológus vagyok.

– Miért lesz auralátó, egy pszichológusból?

– Mindig is az voltam, küldetéssel születtem, próféta vagyok.

A vesémbe lát?

Az auralátó a szoba túlsó végébe ültet egy székre.
– Az energiámmal megvizsgálok minden szervet, orvosi, energetikai és ezoterikus szempontból. Az utóbbi azt jelenti, hogy a dimenziók között, térben és időben utazva kutatom a betegségek okait, akár a fogantatásig is visszamenőleg.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy míg én ülök a széken, addig a bioenergetikus jobb kezében hajlított rézpálcát tartva mormol maga elé, miközben baljával egy-egy testrészemre mutat. Felülről lefelé haladunk, hamar megtudom, hogy nincsenek lelki problémáim, az agyműködésem is rendben van, bár a bal látóidegem kevesebb energiát kap, mint kellene. Majd kiderül, gyenge a tüdőműködésem, feltehetőleg gyerekkoromban többször voltam influenzás, esetleg tüdőgyulladásom is volt.

– Nem fáj a bal térde? Talán egy gyerekkori esés nyomait látom, de az is lehet, hogy még nincs semmi baj, de később lesz.

Az ágyam is rossz helyen van, mivel egy vízér éppen a derekam alatt halad át, ezért károsodhat a lépem, és a vesémmel sincs minden rendben.

– A bal veséjében vesekő van. Várjon! – mondja, közben bal mutatóujjával számol. – Hat-nyolc vesekő, kábé hat milliméteresek. De ne aggódjon, felírok egy teakeveréket, két hét múlva pedig bioenergiával összezúzom a köveket. Ha addig begörcsölne a veséje, hívjon fel telefonon, adok energiát, attól elmúlik.
A kétórás állapotfelmérés végén írásos „leletet” kapok a felfedezett betegségeimről és a javasolt gyógymódokról. Kapok néhány tájékoztatót az egészséges életmódról, valamint a hölgy által tartott tanfolyamokról. A vizsgálat hétezer forintba került, de megtudom, hogy a jövő héttől már kétszer ennyit kér ugyanezért a vizsgálatért.

Kőárnyék nincs

Ellenőrizendő az auralátó-bioenergetikus diagnózisát, és, hogy megtudjam, mit kell tennem, ha vesekövem van, felkerestem egy urológiai szakrendelést.

– Általában akkor keresünk vesekövet a betegeknél, ha deréktáji fájdalomra panaszkodnak, esetleg, ha vért találunk a vizeletben. Bár ön panaszmentes, elvégzek egy ultrahangos vizsgálatot – mondja a szakorvos, aki pár perccel később, egy negatív veseultrahang-leletet nyom a kezembe. – Ha több, hat milliméter nagyságú veseköve lenne, azok árnyékát látnánk az ultrahangképen. Ezen a felvételen kőárnyék nem látható. Ha lennének panaszai, további vizsgálatokat végeznék, mivel a nagyon kicsi köveket vagy a húgysavból lévőket az ultrahang nem mutatja ki. Ebben az estben röntgenfelvételre és izotópos vizsgálatra is szükség lehet. Önnél februárban mindkettőt elvégezték, és azok is negatívak voltak, tehát biztosak lehetünk benne, hogy nincs veseköve, mivel az ilyen rövid idő alatt nem fejlődhet ki.

>> Itt kezdődik a cikk II. része!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top