nlc.hu
Aktuális
Arab szeretõ

Arab szeretõ

Szerelmes lettem egy bagdadi arab férfibe. Természetesen ez a szerelem annyira az elején tart, hogy most még "csak" szexuális vonzalmon alapul.





Én 42 eves vagyok, ő 45, vagyis nem vagyunk mar annyira fiatalok, hogy könnyen tudjunk alkalmazkodni. Szerinted van arra remény, hogy két különböző kultúrájú ember össze tudjon csiszolódni? És egyáltalán tudsz valamit az arab együttélési kultúráról? Angolul kommunikálunk, ő jobban, én kevésbé, de tele vagyok kétséggel, vajon ugyanazon fogalmak alatt ugyanazt értjük-e?!

Most még jóindulatúnak mutatkozik és alkalmazkodásra késznek, de szerintem fogalma sincs arról, hogy mit kell kezdeni egy minden hájjal megkent, talpraesett, önbizalmában sem túlzottan fogyatékos, a világra nyitott, liberális gondolkodású, diplomás magyar nővel. És persze viszont, én is bizonytalan vagyok, képes lennék-e életem hátralévő részében annyi energiát fordítani arra, hogy illők lehessünk egymáshoz. Azért azt tudnod kell, az a fajta nő vagyok, aki rendkívül képes tisztelni egy tettre kész, vágyakozó, formás hímvesszőt! Na de milyen áron? Mondj valami okosságot. Ha erre egyáltalán lehet.
Zita






Szervusz Zita!

Te, aki liberális gondolkodásúnak vallod magad, mért gondolkodsz akkor konzervatívan? Mért kellene együtt élnetek? Mért kellene egy szerelmes párnak egy háztartásban laknia, ha nincs közös gyermeke? Nyugi, akár ez is bekövetkezhet, de felesleges jelenleg ezen gondolkodnod! Ha te valóban önálló, erős, autonóm nő vagy, akkor mondd meg neki, hogy bár a szíved, és tested az övé, de szükséged van privát szférára, és egy héten akárhányszor is találkozhattok, de te ragaszkodsz a külön lakás szisztémához. Legalábbis egy jó darabig. Aztán évek múlva majd meglátjátok!

Az arabokba zsigerileg bele van ivódva az, hogy birtokuknak tekintik a nőiket. Számukra az természetes, hogy nekik több nőjük legyen, viszont a nő, mint birtok, nem lehet szabad. Nyilván egy intelligens férfibe szerettél bele, de tudd, hogy a génjeiben már ezt a szokást hordozza! Több arab szeretőm is volt, fantasztikusak az ágyban! Hogy úgy mondjam, “fehér ember” ritkán jut el a kéjnek olyan magas szintjére, ami nekik az alap. (Hozzáfűzöm, hogy ennek ellenére nem vonzanak az arab pasik, sőt!) Végtelen tisztelettel, és udvariassággal bánnak a nőkkel, de csak addig, míg a nő “kezes bárány”.

Viszont ha magasabb szintről nézem a helyzetet, és nem nemekben, és kultúrákban gondolkodom, akkor azt kell, hogy mondjam: ez fantasztikus fejlődési lehetőség mindkettőtöknek! Ő, mint lélek, a hozzá tartozó test génjeiben egészen más információkat hordoz, mint az a helyzet, amit most általad feldolgozhat, tanulhat. Most nagy lehetőséget adtál neki a változásra! Ha nemzetének szokásaival ellentétben képes lesz téged elfogadni olyannak, amilyennek vallod magad (“egy minden hájjal megkent, talpraesett, önbizalmában sem túlzottan fogyatékos, a világra nyitott, liberális gondolkodású, diplomás magyar nő”), akkor ő egy nagyon nyitott, fejlődni képes lélek.

Neked viszont toleránsnak, türelmesnek, megértőnek kell lenned vele szemben, és ez neked is nagyszerű fejlődési lehetőség, épp a legnemesebb női tulajdonságokat erősítheted magadban! (Sok nő a túlzott határozottsággal, és céltudatossággal épp ezeket a nagyszerű tulajdonságokat csökevényesíti magában.) Szóval. Én jelenleg még hagynám az együttélés gondolatát. Szokjátok, ismerjétek meg, és élvezzétek egymást!
Vegyél ki, és adjál meg minden örömöt, amit ez a kapcsolat magában rejt, s hogy a testi együttlét varázsán túl mi van köztetek, arra az idő úgyis választ fog adni. Türelem. Te csak ragyogd magadból bele a világba azt a sok örömöt, amit ezáltal a remek szerető által a sors ajándékként küldött neked! Hajrá!

Soma Mamagésa

Távolról, felülről minden jobban látszik. Sokszor képtelenek vagyunk magunkat, a problémát kívülről látni, ezért ajánljuk, hogy írj Soma Mamagésának, hátha ő tud tanácsot adni: soma@nlcafe.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top