Aktuális

Szinkron és New York – II. rész

Bertalan Ágnes boldogan adja a hangját Mirandának: “Én bírom őt, pont azokat a dolgokat szeretem benne, amelyekben az én ellentétem.”
Feltöltődöm, ha megölelem őket –
Bertalan Ágnes, alias Miranda Hobbes

– Nemrég a Nők Lapja vitát indított a szingliségről. Rengeteg levél érkezett, sokszor férfiaktól. Ők panaszkodnak a Miranda típusú nőkre. Azt mondják, hogy a karriercentrikus, határozott nők, sokszor túl agresszívek, erőszakosak, és ezért ijesztőek…

– Én ezt abszolút meg tudom érteni, mert elég konzervatív vagyok. Gyerekkorom óta az volt a vágyam, hogy a szüleim modelljét kövessem, és egy meleg családi otthont teremtsek magam köré. Huszonnégy évesen szültem a fiam, rá négy évre a kislányomat. Most már tizenkettő és nyolc évesek. Boldogan élünk mind a négyen. Szerintem a szingliség kényszerből jött divatba. Muszáj egy pofát adni annak, hogy dolgozunk, és nincs szükségünk családra. Sajnos azonban sok nő kifut az időből. És azt látom, hogy mindenki, aki beleesik ebbe a csapdába, később egy kicsit sajnálja… Ha későn jön a gyerek, akkor minden kitolódik. Nekem fontos, hogy nagymamaként legyen erőm a gyerekeimnek segíteni az ő kisbabáiknál.

– Mi az a határvonal, ami után egy nő kifut az időből?

– Talán harminc év, ha mindenképpen meg kell húzni ezt a határvonalat. Persze ez folyamatosan tolódik, édesanyám 23 évesen szült, és az nem számított korainak.

Cynthia Nixon alakítja a szexis, kemény Mirandát
– Kedveled Mirandát?

– Én bírom őt, pont azokat a dolgokat szeretem benne, amelyekben az én ellentétem. Okos, kemény, határozott, tudja, hogy mi a dolga, és azt sikeresen el is végzi. Ügyvédnő.

– Irigyled?

– Nem, mert úgy érzem, én is sikeres vagyok a munkámban. Évek óta játszom a Katona József Színházban, főszerepeket is. Külföldre utazunk, és elismerik a munkám. Emellett van férjem, vannak gyerekeim, van hova hazamennem. Boldog vagyok, fel tudok töltődni családanyaként.

– Nálad az a feltöltődés, hogy munka után bevásárolsz?

– Nem, az, hogy megölelnek a gyerekeim. A kötelező házimunkákat nem szeretem, de a többiért megéri.

– Végül Miranda is szül gyermeket…

– Igen, de csak magának. Nézd, szerintem egy gyereknek szüksége van az apjára is. Egy harmonikus családnál nincsen jobb dolog.

Charlotte – magyar hangja, Kéri Kitty szerint – végtelenül naív, egy másik bolygón él. A szép, temperamentumos magyar színésznő mégis a szívébe zárta
Nálunk tényleg zeng a ház –
Kéri Kitty, alias Charlotte York

– Tavaly azt mesélted a lapunkban, hogy egy tüzes, latin vérmérsékletű nő vagy…

– Az vagyok. Persze, az ember szelídül, csitulnak a dolgai, de az alaptermészet megmarad. A férjem is eléggé szenvedélyes ember, ezért a gyerekeink egy izzó, nápolyi típusú hangulatban nőnek fel. Most már a négyéves Danika kiabál a legtöbbet… Biztos vagyok benne, hogy hamarosan Flóri is követi majd a példát. Nálunk tényleg zeng a ház, és egyfolytában pezseg az élet. Nem vagyok az a klasszikus házitündér-típus, amilyen Charlotte…

– Szerinted Charlotte buta?

– Végtelenül naív, egy másik bolygón él. De nem buta. Olyan meglátásai, kinyilatkoztatásai vannak, amelyek szíven ütik a többieket is. Például amikor arról beszél, hogy miért kellenek egyáltalán a férfiak. Szerinte azért, hogy a saját magányunkat feloldjuk.

– És miért kellenek a férfiak?

– Hát ez az… Nélkülük valószínűleg elég unalmas lenne az élet, még ha néha vágyunk is arra a csöndes unalomra. De visszatérve Charlotte-hoz, ő az a rózsaszínbe öltözött kislány, aki egy üvegbura alatt nevelkedett, aki kismama-magazint olvasgatott, aki azt képzeli, hogy a jó házasság minden öröm forrása. Nem, nem buta, csak Samantha tökéletes ellenpontja.

Kristin Davist láthatjuk Charlotte szerepében
– Voltál valaha szingli?

– Nem, nem is tudnék. Több komoly kapcsolatom volt, utána meg férjhez mentem. És rettenetesen féltékeny vagyok. Igazi Skorpió.

– A gyakorlatban ez mit jelent? Hisztizel? Toporzékolsz?

– Odavágok, odacsapok… Igaz, tányér nem törik, de hangom, az van.

– Mikor vagy féltékeny?

– Hát, teljesen ok nélkül nem szoktam, buta nem vagyok. Ha csak ránéz valakire, nem érdekel, de ha felmerül a lehetősége annak, hogy később okkal leszek féltékeny, már előre kiabálok.

– Szóval erre mondtad a déli vérmérsékletet…

– Többek között.

Létay Dóra, Samantha magyar hangja azonban egyelőre nem nyilatkozik szerelmi kérdésekben…
Úgy él, hogy soha ne függjön senkitől –
Létay Dóra, alias Samantha Jones

– A negyedik szezonban Samantha őrülten szerelmes lesz. Te szerelmes vagy?

– Beszéljünk inkább Samantháról.

– Szereted Samanthát?

– Igen, szerintem nagyon jó fej nő. Nagyon bírom azokat, akik megállnak a lábukon, akik öntörvényűen, önállóan és függetlenül élik az életüket.

– Sokak szerint Samantha úgy él, mintha férfi lenne…

– Azért ezt nem mondanám. Ha a barátnőiről van szó, nagyon is lojális és nőies. Samanthának van szíve, csak úgy él, hogy soha ne függjön senkitől. A nők többségével ellentétben nem ringatja magát abba az illúzióba, hogy egy férfiban megtalálhatja az apukáját vagy a kisgyerekét, és ezt a függőségi viszonyt egy életen át fenn tudja tartani.

Kim Cattrall a szerelmes Samanthát kelti életre.
– Ez illúzió?

– Szerintem igen.

– És az a megoldás, hogy Samanthává kell válni?

– Fogalmam sincs, mi a megoldás.

– Sok Samantha rohangál az utcákon?

– Szerintem egyre több. Persze, Samantha egy sarkított karakter, ezért is jópofa és vicces, de szerencsére egyre több nő van, aki független, sikeres, jó értelemben véve karrierista, és vállalja azt, hogy egyedül él.

– Ez megijesztheti a férfiakat…

– Szerintem a férfiakat bármi megijeszti, ha épp úgy döntenek. Az elesett ál-kislányoktól, akik állandóan a férfiak erős vállán akarják kisírni magukat, éppúgy elmenekülnek, mint a törtető, erős nők elől, akikkel versenyezniük kéne.

– Ha barátnőt kellene választanod a lányok közül, ki lenne az?

– Azt hiszem Miranda. Közel áll hozzám az a fajta intellektus és irónia, amit ő képvisel. Ő veszi magát a legkevésbé komolyan, ezt nagyon szeretem benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top