nlc.hu
Aktuális
Egy pozitív példa

Egy pozitív példa







A Rácz-család
A Rácz-család

Bíró Zsuzsa ősidők óta a televízió kellékese, díszletese, berendezője. Örök rohanó. Férje Rácz Frigyes fogtechnikus, a természet szerelmese. Két lányuk van, Petra egyetemista, Lilla végzős gimnazista. Ráczéknak nincs kocsijuk, nincs telkük, viszont sokat utaznak, és befektetnek. A gyerekeikbe.

Petra: Nem lóghattunk a téren
– Amikor kicsik voltunk, sokszor nyafogtunk, hogy nem nézhetünk tévét, és nem lóghatunk a téren. Este mese volt vagy diavetítés, nappal mindig mentünk valahová. Korcsolya, úszás, zongora, tánc, nyelvtanulás. Vittek, hoztak minket, minden értünk történt. Még a közértbe sem kellett lemennünk. Rengeteget kaptunk, és ebből sokat profitálunk. Azt hiszem, én majd hasonló anya leszek. Viszont tudom, nagyobb önállóságot hagyok a gyerekeimnek. És nem áldozok fel mindent értük. Hagyok magamnak egy kis szabad időt. Bár a nagymama is olyan, mint anyu. Ha betegek vagyunk, itt terem, és ki sem ejtem a számon, már hozza, amit szeretnénk.

Zsuzsa: Ezt örököltem…
– Értünk is megtettek mindent. A nyolcvanéves anyukám most állított be három grillázstortával. Gyomáról hozta. Mi azt adtuk a gyerekeknek, amit mi nem kaphattunk meg. Jó, azt mondják, kényeztetem őket és még ma is megkenem a tízóraikat. Örökség lehet… A nyári koplalós, hátizsákos nagy utazások után az anyukám itt vár minket teli hűtővel, ötfogásos ebéddel. Az unokái kedvenc káposztás cvekedlijét kihozta a repülőtérre…

Frigyes: Lázadtam a cérnakesztyű ellen
– Apámtól eltanultam a természet szeretetét, és örökre rabul ejtett az utazás varázsa. Úgy látom, a lányaim hasonlóképpen jártak. Anyám, aki öltöztetni szeretett volna – még elsős koromban is fehér cérnakesztyűt húzott rám, ki is nevettek rendesen –, elérte, hogy nem adok az öltözködésre, rendetlen vagyok és lázadok minden ilyen dolog ellen. Szerencsére a lányok ezt nem tanulták el…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top