nlc.hu
Aktuális
Hol találok társra?

Hol találok társra?

"Bezárult minden. Sehol egy normális férfi. A barátnõim az internetes ismerkedést próbálják rám erõltetni, de ezzel szemben fenntartásaim vannak.” Sok hasonló tartalmú levelet kapunk a szerkesztõségben.




Csigó Katával a társkeresési lehetőségekről beszélgettünk, illetve arról, milyen „trükkök” dobhatók be a pártalálás érdekében.

– Kata, szerinted nem furcsa, hogy amikor párkeresésről esik szó, egyre több ember az internetes társkeresést említi, mintegy végső mentsvárként? Mintha sokan már nem hinnének abban, hogy a hétköznapokban, akár az utcán találkozhatnak az Igazival.

– Én is gyakran hallom, hogy az emberek azt gondolják, az internetes ismerkedés a leggyorsabb út ahhoz, hogy megtalálják a párjukat. Csakhogy ennek az a hátulütője, hogy az internetes találkozáskor eltűnik az a varázs, amely a klasszikus ismerkedésre jellemző. Kicsit a direkt marketingre hasonlít: el akarom adni magam, és nem beszélgetéssel, barátkozással, csomó álmatlan éjszakával, célozgatásokkal indul a kapcsolat, mint amikor hagyományos úton kezdődik a szerelem. A klasszikus férfi-női szerepek kevéssé fedezhetők fel az internetes „randevúzás” során.

– Mégis, elég gyakran hallunk sikertörténetekről.

– Valaki azt mesélte, neki úgy sikerült az interneten párt találnia, hogy kizárólag a megérzéseire hagyatkozott, mint egy hagyományos ismerkedéskor. Nem racionális szempontok alapján kezdett válogatni a hozzá érkezett levelek közül, hanem megérzés alapján kiválasztott valakit, nem is tudta megmondani pontosan, hogy miért. És hosszú, boldog szerelem lett belőle! Szerintem ez a lány azt érezhette, hogy hasonló módon választott, mintha hagyományos úton ismerték volna meg egymást.

– Egy lánytól hallottam, hogy talált az interneten egy szimpatikus fiút, csak azt furcsállja, hogy mindig csak önmagáról ír, és nem reagál arra, amiről ő számolt be neki a leveleiben.

– Lehet, hogy ez a lány előre megírt leveleket kap, amelyeket a srác nemcsak neki, hanem még több nőnek is elküld. Hogy mi lehet a fiú mozgatórugója? Nem is gondolnád, mennyi embernek van szüksége arra a tudatra, hogy van egy csomó kapcsolati lehetősége, vagy arra az érzésre, hogy rengeteg lánnyal kapcsolatban áll – holott ezek nem kapcsolatok. Mégis azzal ámíthatja magát, hogy sikeres a nőknél. Nehéz szembenézni azzal, hogy valakinek nem megy igazán a való életben az ismerkedés.

A cikk itt folytatódik »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top