nlc.hu
Aktuális
Elveszítettem a szerelmemet

Elveszítettem a szerelmemet

Pár hete írtam Neked. Azt is írtam, hogy két éve élünk együtt a párommal, és néha féltékenykedek rá ok nélkül. Szeptember 6-án meghalt a párom. A másik szerelmébe halt bele: lezuhant repülõvel.

Imádott repülni! Csabával nagyon boldogok voltunk együtt, nagyon sokat kaptam Tőle. Ő adta a kezembe az első ezoterikus könyvet is. Ez szerelem volt első látásra, amiben én azelőtt nem hittem. Úgy éreztük, hogy mi egymásnak vagyunk teremtve, és tervezgettük a gyönyörű, boldog, őszinteségen és egymás megértésén alapuló jövőnket. Sokat beszélgettünk, mindenről.

Csodálkozom magamon, mert csak két napot sírtam. Eszembe jutnak azok a dolgok, amiket ő gondolt a halálról, meg az életről. Nagyon pozitív ember volt, és az volt az életfelfogása, hogy másokat is boldoggá tegyen. Most értettem meg igazán a gondolkodását, és ez megnyugtat. Azt mondta, hogy a sírás meg az önsajnálat nem old meg semmit, és ha majd ő meghal, akkor nem szeretné, hogy az emberek szomorúak legyenek, hanem jó szívvel emlékezzenek rá vissza. Úgy érzem, ezt én is beláttam, és így is teszek. Mégis fáj a szívem, mert tudom, hogy kell majd találnom valakit, akivel leélem az életem. De tudom, hogy Csaba volt az igazi. Szandi

Kedves Szandi!

Őszinte részvétem! Hatalmas űr lehet benned, és biztos ezernyi arccal, mindig más hullámban tör rád a feldolgozás. Nagyszerű, hogy Ő így fogta föl a halált és az életet! Azt mondják, szerettünk elvesztése az egyik legnagyobb beavatás. (Én ezt nem ismerem, és remélem, nem is kell megtapasztalnom.) Így csak olyasmit tudok mondani, amit a könyvekből tudok, s amit intuícióm súg. Azt, hogy igazából ez az állapot annak nehéz, aki itt marad. Hogy úgy a saját, mint az Ő érdekében, tudatosan is az elengedést kell választanod! Most, ezen a „beavatáson” keresztül is meg kell tanulnod az elengedést, és az olyan horderejű lesz, ami egész életedre kihatással lesz! Ha ezt megtanulod feldolgozni és elengedni, nagyon nagy lépést tettél a legmagasabb szintű belső szabadság felé!

Jól teszed, ha arra törekszel, hogy megtartsd az energiaszinted, a gyászt mégis meg kell élni! Ne maradjanak benned feldolgozatlan érzések vagy elfojtások! Add meg neki és magadnak azt a személyes rituálét, amiben elbúcsúzol tőle! Ne tartsd itt soká a lelkét, most Ő a köztes létben van, de ha úgy érzed, hogy szeretnél még találkozni vele, elbúcsúzni tőle, akkor álmaidban hívd és kérd! Ez a legjobb alkalom erre, hisz az alvásnak vannak bizonyos fázisai, amikor nagyrészt elhagyjuk a testünket. Ha neki is szüksége van erre a találkozásra, meg fog keresni!

Én nem szimpatizálok a halott-, avagy szellemidézéssel. Erőszakosnak tartom, már-már fekete mágiának. A „legyen meg a Te akaratod” helyett a legyen meg az én akaratom jut érvényre. Vagyis az itt maradt kedvéért visszaráncigálják a lelket, akinek az egyáltalán nem biztos, hogy jó. Kérni lehet, alázattal és tisztelettel az eltávozott iránt, hogyha az számára is fontos, keressen föl álom (avagy álom-szerű) állapotban. De ezt te érzed, hogy egyáltalán van-e rá szükség.

Azt írod: ”tudom, hogy kell majd találnom valakit, akivel leélem az életem. De tudom, hogy Csaba volt az igazi.”
Megértem, hogy most így érzel, de ez idővel bizonyára módosulni fog! Először is: nem KELL találnod valakit, akivel leéled az életedet! Van választásod! Másrészt, az élet nem 5, 10, vagy 50 éves tervekből áll, mint azt neked most Csaba eltávozása is megmutatta. Persze, amikor kimondjuk a boldogító igent, mindannyian „örökre” gondoljuk, viszont az élet ennél sokkal spontánabb. A JELEN-ben kell lenni, nem pedig előre kitalált elképzelésekbe begörcsölni!

Másrészt, majd ha idővel újra megnyílsz egy férfinak, remélhetőleg leszel olyan bölcs, hogy nem fogod őt Csabához hasonlítgatni, és nem akarod majd azt a szerepet játszani, hogy „bezzeg Csaba!” Ő volt az igazi, te csupán egy kompromisszumos megoldás vagy! Ezzel mindkettőtöket lehúznád, és szép lassan tönkre is tennéd. (Ha csak a férfi időben, és okosan el nem menekülne majd tőled.) Csaba sem ezt szeretné, hiszen – ahogy írtad – egy életigenlő, pozitív ember volt. Tehát Ő az életet támogatná, azt, hogy légy boldog, és tedd boldoggá a környezetedet is!

Szóval ne tégy többé ilyen csacsi kijelentést, mert nincs jogod előre kitalált szándékkal megkeseríteni jövendőbelid életét azzal, hogy elhiteted vele, ő nem az igazi! Továbbá, ne feledd, hogy minden ember egyéni, egyszeri, soha vissza nem térő !
De mindezen most még korai gondolkodni. Most gyászolj, és gyászodhoz kívánok sok-sok erőt, hogy minél tudatosabban élhesd meg az elengedést! Meditálj gyakran, éld meg az érzéseidet, és légy nyitott az élet nagyszerűségére!
Ölellek: Soma

Soma Mamagésa a soma@nlcafe.hu mélre várja leveleiteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top