nlc.hu
Aktuális
Képszavazás

Képszavazás

Két hosszú asztalt terítettünk be a képekkel, a zsûritagok járkáltak fel s alá, ráböktek egyikre-másikra, nem beszéltek sokat, félszavakból is értették egymást.





A cél világos volt, és egyértelmű. Olyan amatőr vagy profi fotósokat találni, akik tudnak „nőklapjásan” látni és láttatni, akikkel együtt tudnánk dolgozni a jövőben, akik kíváncsiak, van szemük és szívük. Szem és szív – a lényeg mindenképpen ez, a többi megtanulható.

Ebből következően fődíjnak azt tekintettük, hogy a győztes – ez esetben: győztesek – egy évig velünk dolgozhatnak a lapnál, a többit majd meglátjuk…
Fábián Annamária lett az egyik fődíjasunk, ő a képeihez küldött levelében ezt írta: „Szenvedélyt, boldogságot és örömet sugárzó képeket álmodtam meg az önök pályázatára.” Szenvedélyre, boldogságra és örömre mindig vevők vagyunk, várjuk a személyes találkozást!

A másik fődíj Várkonyi Sándor operatőré lett, ő hazai és külföldi tévécsatornáknak forgat filmeket, hozzánk küldött képeinek egy részét is Albániában készítette. Reméljük, jut ideje ránk is.

Kétszázezer forint értékű krétai utazással jutalmazta a zsűri a marosvásárhelyi Kerekes Istvánt, aki huszonhét éves, testnevelő és úszóedző. Istvánnal nemrég együtt készítettem egy riportot, feledhetetlenül jó munka volt!
Szász Marcellt, miután megkaptuk a képeit, megkerestük, és már dolgozik nekünk, velünk. Fiatalokról szóló sorozatát ötvenezer forint értékű filmmel jutalmazzuk, és ugyanezt a díjat kapja Darvasi Andrea kereskedelmi asszisztens is, aki az egyetem elvégzése után iratkozott be egy fotóiskolába.





Összesen háromszáznegyvenöten küldtek papírképet vagy diát, háromszáznyolcvanan elektronikus úton juttatták el képeiket. Tanulságos, mennyivel erősebb volt a mezőny az előbbiek esetében, talán, mert a végiggondoltság, az egyetlen pillanat felett érzett felelősség ugyanúgy megjelenik a képen, mint a „nyomjuk meg, ha nem sikerül, nem baj”-szerű gondolkodás.

A zsűriben lapunkat a főszerkesztő Molnár Gabriellán kívül Erdős Krisztina művészeti vezető és egyik fotósunk, Körmendi Imre képviselte. Rajtuk kívül Pócsik Anita, a Cosmopolitan főszerkesztője (aki nem tudná: ő is fotós) és Féner Tamás fotóművész vállalta, hogy eldönti az előzsűrizés után legjobbnak ítélt tizenkilenc pályázó sorrendjét.

A díjazottakon kívül, mindenkinek köszönjük, hogy részt vett a pályázaton, az óbudai kilencvenhárom éves úrnak külön is!

A szavakból elég ennyi, a többit mondják el a képek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top