Aktuális

Sarlatánok pedig vannak! – II. rész

Bioenergia-átadó gép

„Szívbetegségem miatt mentem el a környék egyik sztár természetgyógyászához. Vittem magammal a férjemet is, akinek „mindene fájt”, folyton általános rosszullétre panaszkodott. A „szakember” ingával diagnosztizált, azt mondta, nekem nem megfelelő gyógyszereket adtak az orvosok, az egyikre kifejezetten rosszul reagál a szervezetem, azt ne egyem tovább. Helyette adott teakeveréket. A férjemnél energetikai gondokat diagnosztizált. Ezután mindkettőnknek adott energiát. Ehhez egyenként egy kezelőágyra kellett feküdnünk, miközben a természetgyógyász a fejünk mellé állt. Csukott szemmel csak annyit éreztem, a kezét mozgatja a testem fölött, közben álmosító hangon mormolt maga elé: „egyre forróbb a teste, érzi, ahogy a gyógyító energia áramlik belé…” Valóban éreztem, ahogy forrósodik a testem.

A természetgyógyász szerint még legalább tíz kezelésre van szükségünk, de mivel mindkettőnknek kell bioenergia, jobban járunk, ha megveszünk tőle egy speciális bioenergia-átadó gépet. Ezt az ágyunk mellé tesszük, és miközben alszunk mellette, feltölti az energetikai rendszerünket. A szerkezet ára, (amely csak egy kupac réznek tűnt) százötvenezer forint! Igaz, a kezelésért is majdnem húszezret ott hagytunk. Azóta sem jártunk a természetgyógyásznál, de kórházban már voltunk, a férjemről kiderült, hogy bélrendszeri problémák okozták a rossz közérzetét. Panaszai elmúltak, miután rendesen kivizsgálták a kórházban. Megkértem a háziorvosomat, adjon másik gyógyszert a szívemre, mert ebben már nem bíztam, de a gyógyteákban sem. Azóta én is jól vagyok.”

Gizella, Szombathelyről

El akarták szakítani a családtól

„Huszonegy éves volt a gyerekem, amikor – három éve – bekerült egy ezoterikus körbe, és megismerkedett egy “kineziológussal”, aki hipnózisban visszavitte őt az előző életeibe. Rendszeresen hipnózist alkalmazott a gyereknél (ezt a módszert egyébként csak olyan orvos vagy pszichológus alkalmazhatja, aki elvégezte a Magyar Hipnózis Egyesület vagy az Integratív Pszichoterápiás Egyesület hipnoterápiás képzését! – a Szerk.) és közben olyan dolgokat „látott”, hogy az őseink bűnözők voltak, és legjobb lesz a gyereknek, ha elszakad tőlünk.

Közölte vele, hogy elátkozott a családja, ezért új felmenőket jelölt ki számára helyettünk! Elültette benne a gyűlöletet, és a gyereknek némasági fogadalmat kellett tennie: nem szólhatott hozzánk. Nem tudtam, mi a baj, azt hittem, belehalok a fájdalomba, mert éreztem, ahogy eltávolodik tőlünk a gyerek. Aztán a “gyógító” jógát is tartott, majd utána „elvonulásokat” szervezett a tanítványainak – napi tízezer forintért –, ahol aztán igazi agymosást kaptak. Az imádságuk-mantrájuk szerint „akkor jön el az igazi boldogság, ha már meggyűlölted a szüleidet és a testvéreidet”. Tehát a “mester” már szektavezető is lett… Azt hittük, elveszítjük a gyerekünket, azután szerencsére párra talált, és elszakadt ettől a közösségtől, visszatalált a normális életbe.

Mostanában mesélgeti el az élményeit. Három éven át az összes fizetését odahordta, ez volt a hiszékenység ára. Szerencsére visszatalált hozzánk. De mi lesz a többiekkel, akiket – talán – végleg elszakítottak a családjuktól, akik ma is járnak az „agymosásra”? Ha gondolják, néhány hónap múlva, amikor már távolságtartással tudok visszanézni a történtekre, fotóval is vállalom a történetemet a Nők Lapjában.”

Sz. Zs., Budapest

A témához kapcsolódó leveleiket továbbra is várjuk levélben vagy az e.fejos@sanomabp.hu vagy a b.kover@sanomabp.hu e-mail címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top