nlc.hu
Aktuális
Sarlatánok pedig vannak!

Sarlatánok pedig vannak!

Néhány hete, A bizalom vámszedõi címû cikkünkben, majd az auralátásról szóló írásunkban arra kértük olvasóinkat, írják meg, ha úgy érzik, álgyógyítók áldozataikká váltak.




Folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket – néhány esetet a későbbiekben részletesen is bemutatunk majd –, addig is közreadunk egy összeállítást az olvasói levelekből.

“Igazi” parafenomén

„Harmadik szülésem után, tizenöt évvel ezelőtt kezdődött az egészségügyi kálváriám. Azóta küszködöm derék- és gerincfájdalommal. Mivel jól tűröm a fájdalmat, a legtöbb orvos sokáig nem vette komolyan panaszaimat. A természetes gyógymódok felé fordulva igyekeztem visszaszerezni a reményt. Előadásokra jártam, jobbnál jobb csodaszereket és módszereket próbáltam ki, szakértőkkel konzultáltam. Szinte valamennyi módszernek volt pozitív hatása, de mind sok pénzbe került, és egyik sem hozott tartós eredményt. A véletlen úgy hozta, hogy amikor már nem kerestem újabb gyógyítókat, akkor találkoztam egy „igazi” parafenomén természetgyógyásszal. Alig kezdtünk beszélgetni, sorolta a betegségeimet, melyik testrészemnél vannak gondok (volt néhány nőgyógyászati műtétem), hol, mitől fáj. Gyakorlatilag mindent eltalált, még azokat a bajokat is, amelyekről én se tudtam. Mintha belém látott volna. A fiammal közösen kezdtünk el hozzá járni, mivel neki is vannak egészségügyi problémái, és nélküle nem tudtam volna kifizetni a kezelések árát.

Állapotfelmérés, csontkovácsolás, szellemsebészet, akupunktúrás kezelések, javasolt étrend-kiegészítők, Dávid-csillag az ágyam alá, méregtelenítő mézes kezelés, tanácsadás… mindez, kedvezményes áron is egyhavi bérnek megfelelő összegért. Nem is lenne sok, ha most táncolva mondhatnám: meggyógyultam.

Nos, nem gyógyultam meg! A természetgyógyász előre megmondta: egy darabig rosszabb lesz, mint volt. Igaza lett, már felkelni is alig tudok. Az ő tudománya sem ért semmit! Hogyan hihetek ezután annak, aki azt mondja, meggyógyít?”

“Egy középkorú nő, aki szeretné élete második felét élni, és nem végigszenvedni”

Mindenkinek ugyanazok a szerek

„Azért jelentkeztem be egy vizsgálatra, mert a körmeim formátlanok lettek, mindegyik úgy nézett ki, mintha le akarna válni az ujjamról, szinte már semmi nem tartotta őket. Egy életmódházba mentem el, egy nagyon kedves idős úrhoz. Elővette a „varázspálcáját”, függőlegesen, fentről lefelé végighúzta előttem, és valójában semmi extrát sem állapított meg. Annyit mondott, hogy hány százalékosan működik a tüdőm, a szívem stb. Vesehomokom van, de alapvetően jól működik a szervezetem. A vállaimban stresszt érez, ezt masszázzsal lehetne enyhíteni. Meg is masszírozott, egy kellemetlen szagú, de valóban lazító hatású kenőccsel.

Ezután kezdte előszedegetni a táskájából a gyógyhatású készítményeket, én csak azt láttam, hogy összegeket ír egy lapra. Tizenhétezer forintnál állt meg a számla. Ennyit kellett fizetnem az immunerősítőkért és a kezelésért. Az utolsó páciens voltam, a természetgyógyász meg is jegyezte, hogy elfogytak a pirulái. Lopva kifigyeltem a füzetét, mindenkinek ugyanazokat a szereket adta, ugyanannyiért! Gyakorlatilag semmilyen egyedi problémát nem orvosolt! Az ár azért is meglepett, mert előtte azt ígérték, ötezer forintba kerül majd az egész. Mindenesetre elhoztam a sok vitamint, lelkiismeretesen be is szedtem, de a körmöm még mindig ugyanolyan!”

Egy nyíregyházi olvasó


» További levelek itt olvashatók!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top