nlc.hu
Aktuális
Rossz az alakom

Rossz az alakom

Az õsszel betöltöm a 27. évemet. Az átlagosnál "csinosabb pofival", de az átlagosnál rosszabb alakkal. Mióta az eszemet tudom, állandóan problémákkal, kínzó gondolatokkal gyötröm magam.




És igazából nincs rá okom. Tinikorom azzal telt el, hogy mért nem születtem jobb alakkal, és ezért teljesen befordultam, nem jártam sehova, és most látom visszanézve, hogy mindent kihagytam, mert nem mertem élni. Annyira fáj, mikor látom a boldog fősulisokat, hogy mennek bulizni, társaságba, és akkor kegyetlenül belém hasít a gondolat, hogy nekem ez már nem járhat, mert ezeket az éveket nem éltem meg.

És minden nap újabb fájdalmasabb gondolatok jelennek meg a tudatalattimból, ami elkeseríti az életemet. Nem értem, hogy miért vagyok ilyen, nem értem, hogy miért kínzom magamat feleslegesen. Üresnek érzem az életemet, nem látom, mi várhat még rám. Csak a múlton kesergek. Egyszerűen semmit nem tudok igazán élvezni, mert mindenről az jut az eszembe, hogy mi lett volna, ha…

Gondoltam hogy elmegyek esetleg pszichológushoz vagy kineziológushoz, de ezek súlyos ezresek, és inkább szeretném magam megtalálni a megoldást. Egyébként a hozzátartozóim semmit nem vesznek észre az én belső szenvedéseimről, mert kívülről egy vidám embernek látszom, de ha egyedül leszek, akkor rám tör ismét ez a rossz érzés. És ha csak fele ennyi energiát használtam volna fel tanulásra, akkor már sokkal előrébb járnék. De az energiáimat én erre a gyötrő és el nem múló, sőt egyre erősödő negatív hozzáállásomra használom fel.







Kedves Szenvedő!



Előszöris: köszönöm, hogy elmondtad, mi bánt! Jól tetted, valóban, már azzal segítettél magadon, hogy leírtad jelenlegi lelkiállapotodat! Persze, hogy lehet ezen segíteni, csak rajtad múlik! Ráadásul értelmes lány vagy, sok mindent kívülről látsz, csak be kell indítani, hogy “átkattanj”! Soraidat olvasva a következő kép jut az eszembe: úgy gondolom, hogy a felébredt, tudatos ember tisztában van azzal, hogy ő hajójának a kapitánya! Vagyis nem mások kell, hogy irányítsanak és kormányozzák az életedet, hanem te magad! Nem matróz vagy, nem “csicska” a saját sorsod tengerén, hanem kapitány, aki dönt, és aki meghatározza a hajó irányát! Tehát, ha te felismerted azt, hogy változtatnod kell, akkor már csak össze kell gyűjteni az energiát, hogy elindulj az új úton! Amikor a kapitány úgy dönt, hogy az eddigi ÉK-i irányt DNY-ira változtatja, akkor arra rákészül! Betájol, felkészíti a hajótestet, a személyzetet, és végiggondolja a változtatás várható következményeit! És ha már így döntött, döntéséhez hű marad, következetes lesz!

Nyilván, ahhoz, hogy a hajó átforduljon a másik irányba, időre, türelemre, energiára, sok-sok befektetett munkára van szükség! Míg átfordul a hajó orra, meg kell küzdeni az elemekkel! Sőt! Akárcsak a népmesei szimbólumokban, éppúgy az életben is jönnek az akadályok! Ez maga egyfajta beavatás, mintegy megkérdőjelezi az élet a döntésedet! Igen? Tényleg így gondoltad? Biztos vagy benne? És persze ilyenkor kell állhatatosnak lenni és nem elgyengülni, hanem kérni az erőt, és tovább küzdeni azért, hogy megforduljon az a hajótest! Mindenesetre én azt gondolom, hogy megkönnyítenéd a küzdelmedet azzal, ha elmennél egy kineziológushoz! Egy alapos és mély oldás segítene abban, hogy ezekez a negatív fixációkat, beléd égett önbüntető programokat kiszedje, és átkódolja!

Azért vannak módszerek, gyógyítók, segítők, hogy éljünk velük, hogy használjuk őket jobbulásunkra! Bizonyára tudod, hogy láthatatlan szálakkal valamennyien össze vagyunk egymással kötve, (ezért is lehet kollektiv tudatalatti), így valamennyien kihatunk egymásra, és felelősek vagyunk egymásért! Így a te szenvedésed nem csupán a te szenvedésed, kihat a szűkebb, és a tágabb környezetedre, még akkor is, ha mosoly alá rejted magad! A kisugárzást, a vibrációt nem lehet elrejteni! Ezért, mint felébredőben levő ember, kötelességed a törekvés! Nem több, mint a TÖREKVÉS! Törekedni arra, a magad ereje, tudása, képessége szerint, hogy átfordítsd a hajó orrát, és negatív érzéseidet kitartó munkával áthangold, átprogramozd pozitívvá!

Erre millió technika van, neked kell megkeresned és kiválasztanod azt, ami a tiéd! Ez lehet agykontroll, pszichodráma, és mindenképpen ajánlom a kineziológus segítségét, hogy a kezdő lökést megadja, ő csak segít azon az úton, amit neked kell végigjárnod! De elmehetsz átprogramoztatni magad: NLP (neuro lingvisztikai programozás), vagy kialakíthatsz saját technikákat is! Például: valahányszor följön benned egy negatív érzés, azonnal és szándékosan keress egy pozitívat is! Ez MUNKA, amit akkor is csinál az ember, ha éppen nincs hozzá kedve! Ahogy elkezdődne az önsajnálat és negatív hullám, ismerd föl, és “koppints a fejére”! Vagyis végig se gondold a belekezdett negatív gondolatot, hanem azonnal tegyél föl magadnak egy építő jellegű kérdést!

Pl: „De ronda széles vagy oldalról! – Mit tehetek azért, hogy keskenyebb legyek?” vagy: „Nézd meg, te szerencsétlen, mások hogy szórakoznak, te ma se mégy sehova! – Mit találjak ki magamnak? Mozi? Hastánc? Jógaóra? Kézműves szakkör?”

Soma Mamagésa a soma@nlcafe.hu e-mail címre várja nagy szeretettel és segítőkészséggel leveleiteket.

Aki pedig személyesen is szeretne találkozni a művésznővel, hamarosan sort keríthet rá, hiszen november 17.-én este tíz órától a Heaven-ben (volt New Orleans Club) a Soma Jazz Most játszik.
Cím: Budapest, V. Lovag u. 5.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top