Aktuális

Nagy utazás a tudattalanba – II. rész

Utazás az időben

– Visszamehetünk hipnózissal a múltba is?

– Regressziós hipnózis során a különböző korai életfázisokba visszük vissza a pácienst, akár visszamehetünk a csecsemőkorába vagy a magzati állapotba.

– Divat a reinkarnációs hipnózis, amelyben azt ígérik, hogy az előző életeinkbe tehetünk kirándulást. Igaz ez, vagy csak mese?

– Nincsenek tapasztalataim a másik, nem evilági oldalról, ezért nem tudok ebben a kérdésben állást foglalni. De ha a hipnotizált személy egy előző életében látja magát, és így szabadabban tud beszélni mindarról, ami foglalkoztatja, akkor teljesen mindegy, hogy volt-e előző élet, vagy sem.

– Hogyan zajlik a hipnózis? Mit érez közben a páciens?

– A leghitelesebb választ saját maga adhatná meg a kérdésre. Próbálja ki!

Hipnózisom története

Kapok az alkalmon, és kényelmesen elhelyezkedem a világos orvosi szoba öblös foteljében. Elindítom a magnót, hogy ne maradjak le semmiről. Márta utasítására a szemhéjam elnehezül, légzésem egyenletessé válik, egyre könnyebbnek érzem magam. A kórházi folyosóról beszűrődő zajok elhalnak, a gondolataim szabadon áradnak. Virágboltban járok, ahol hatalmas amforákban pompáznak a szebbnél szebb virágok. Az üzletben nagy a nyüzsgés, nevetést, beszélgetés moraját, és az ajtó fölötti kis csengő csilingelését hallom. Jobban körbenézek, és látom, enyém a virágbolt. Reggeltől estig dolgozom a színpompás üzletben, ahol annyira boldog vagyok, hogy még a magánélet sem hiányzik.

A hipnózis után jól érzem magam, de nem értem a történetet. Ugyanis a valóságban nem vagyok a virágok nagy rajongója. Képtelen vagyok a vázában harmonikusan elrendezni egy csokrot, nem veszek virágot ajándékba, és a közeli ismerősem tudják, hogy virágot kapni sem szeretek. A lakásunkban is csak két cserepes növény van, amelyeket férjem ápolgat. Érdekes módon azonban soha nem foglalkoztatott ez a téma, és nem kerestem a miértre a választ.

Aztán lassan megteremtődik a kapcsolat a hipnózis képei és a valóság között. Az elemzéskor kiderül, hogy a virágbolt az asztrológusi hivatásom iránti szenvedélyt, a virágok a kuncsaftokat jelképezik, akik hétvégeken, ünnepnapokon is hívhatnak, jöhetnek, ezért sok más dologra nem jut időm. De mivel szeretem, ez nem jelent gondot. Ez a magyarázata annak, hogy a hipnózis után határtalan boldogságot éreztem.

Ha pedig van előző élet, és nem a fantáziám játszott velem, már értem a virágokkal szembeni ellenérzéseimet. Hiszen az előző életben senkim sem volt rajtuk kívül, ezért aztán a jelenben a magány érzését juttatják eszembe…

A leghírhedtebb eset

Neukom Ferenc kútfúróból lett hipnotizőr. 1883-ban a médiumát olyan mély hipnózisba vitte, hogy az a színpadon, előadás közben meghalt. Ezután hozták azt a rendeletet, amely szakképzetlen személyeknek megtiltja a hipnózis alkalmazását. A médiumról egyébként később kiderült, hogy súlyos tüdőbajban szenvedett, de a halál okának a hipnózist jelölték meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top