nlc.hu
Aktuális
Építgetem a szeretetburkot… – II. rész

Építgetem a szeretetburkot… – II. rész





– Végig kellett járnotok ezt a göröngyös utat, hogy egymásra találjatok?

– Lehet, hogy butaság, de én azt hiszem, hogy meg kell szenvedni a boldogságért. Mi sokszor beszélgettünk arról, hogy sok évet elherdáltunk egymás nélkül. Épp ezért fogadtuk meg, hogy soha nem fogunk külön külföldre utazni, be kell hoznunk a lemaradást… És ezt tartjuk is!

– Te milyen vagy otthon?

– Háziasszonynak borzalmas. Anyának, feleségnek, és most már nagymamának is, remélem, megfelelő. Mindenekfelett imádom a kölyköket (akik már nem kölykök, hiszen a legkisebb is betöltötte a tizenkilencet)! És amíg élek, kitartóan építgetem köréjük azt a védő szeretetburkot, amelyet körém is építettek gyerekkoromban.

– Honnan benned ez a rengeteg energia?

– Talán a tanár anyukámtól. Látod, milyen furcsa, most velem készítesz interjút, közben körülöttem csak jobb, tehetségesebb emberek voltak, vannak… a nagyi, Tamás, anyu… Ő nemcsak rengeteget dolgozott, hanem önzetlenül pátyolgatta a környék legszerencsétlenebb gyerekeit is. Neki sikerült harmóniába hozni a magánéletét és a munkáját, én meg néha azt hiszem, hogy kettős életet élek: az egyik felem újságot ír, utazik, tanít, a másik a családját szolgálja. Gyakran úgy érzem, hogy csak erőlködöm – lelkiismeret-furdalásom van –, aztán meg történik valami jó valamelyik életemben, és táncra tudnék perdülni örömömben. Őrület! Nem?

– Nem félsz, hogy ebben az izzásban meg fogsz perzselődni?

– Ne felejtsd el, csak 1990-ben lettem újságíró! Annyi minden halmozódott fel bennem, annyi minden érdekel! Ettől vagyok türelmetlen. Persze néha tényleg félek, amikor egy-egy téma túl mélyen érint. Riport egy gyerekkórházban, beteg, kiszolgáltatott kicsik… Vagy néhány hete, amikor a makói kislány haláláról írtam… Annyira fájt, hogy napokig nem tudtam egy betűt se leütni a gépen.

– Volt már olyan, hogy maradéktalan elégedettséget éreztél?

– Talán egyszer, amikor egy nemzetközi riportpályázaton első lettem Olaszországban. A díj átadásakor olyan tiszta szívből ünnepeltek, hogy néhány percre képes voltam elhinni azt a sok jót, amit ott mondtak nekem.

•

Elköszönünk. Jövök kifelé. Nincs nálam semmi. Mégis milyen nehezen cipelem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top