nlc.hu
Aktuális
Határok és határidõk

Határok és határidõk

Nem könnyû egyszerre a legjobb barátod fogyókúra-projektjét és a munkahelyi elõmeneteledet koordinálni. Fõleg, ha Paár Petrának hívnak, és van néhány szívbajos barátnõd is.




Oh, jaj, azt hiszem, edzés helyett tegnap nem ártott volna bent maradnom a munkahelyemen, ugyanis az ötkor kezdődő Botond Light-akció (pontosabban a futópad vonzása) miatt nem fejeztem be egy határidős munkát. Határidős munka – milyen jól hangzik, ettől olyan fontosnak és nélkülözhetetlennek érzi magát az ember, de azonnal töpörödött szőlőszemmé zsugorodik, amint kiderül, hogy a határidő ma reggel nyolc óra. Volt. Ezt próbáltam is jelezni Botondnak tegnap, de ha egy pasi fogyni akar (és ha a pasi mellesleg nem a pontosságáról híres), képtelenség a fejével beszélni, holmi munka miatt nem mondhattam le az edzést. Épp azon filóztam, hogy kihúzom a gépem zsinórját a konnektorból, a dugót elbarikádozom, és riasztom a főnökömet meg a rendszergazdákat, hogy nem lehet dolgozni, ha tönkremennek a gépek ennél a cégnél, amikor csörgött a mobilom.

– Ezt nem hiszem el, a Gábor szerelmes egy utazási irodás csajba! – sikította Réka, a legkedvesebb kolléganőm a telefonba. S.O.S. válság, munka: feledésbe merülve.

– De hát mi történt, úgy volt, hogy egy hónap múlva utaztok Thaiföldre? – válaszoltam nem túl elmésen. Rékáéknál már régóta nem lobog úgy a tűz, ahogy kéne, Rékusnak volt is néhány egyéjszakás kalandja, persze abszolút titokban, mert hivatalosan épp próbálták megmenteni a kapcsolatukat. Arra senki sem számított, hogy a rém rendes Gábor, a téli kiruccanás szervezése közben hosszú beszélgetésbe bonyolódik az egyik utazási iroda készséges alkalmazottjával. Kedvesen elcsevegtek a lehetséges célpontokról, megosztották egymással meglepő és mulatságos élményeiket, majd az amikor-elveszett-a-csomagom-Párizsban és a jaj-de-ment-a-hasam-Egyiptomban után számot cseréltek. De miért? Miért adja meg a számát egy foglalt férfi, aki épp a nőjével akar békítő utazásra indulni? Hát, nem tudjuk, csak a hajunkat tépjük. Konkrétan Réka, aki azt hitte, attól, hogy ő lélektelen szexkalandokba bocsátkozik, még otthon minden rendben lehet.

Sajnos, nem. Ha a pasi estéken át a tévé előtt ül egyedül, mert a csaja „üzleti vacsorán” van vagy „megint bent kell maradnom sokáig, drágám”, akkor örül, ha valaki odaadással hallgatja a szavait. Az már csak véletlen, hogy épp hol és mikor talál rá arra a megértő fülre. Persze, ezt Rékának nem mondhattam, és első döbbenetemben én is csak odáig jutottam, hogy erről a kedves, nyugodt fiúról eszembe nem jutott volna, hogy egyszer ilyen hamar lángra lobban. Kiderült ugyanis, hogy Gábor két hete mindennap beszél vagy találkozik ezzel a lánnyal, imádják egymást, rengeteg a közös bennük, és azt hiszi, szerelmes. Tegnap állt elő a farbával, amikor Réka megtalálta a lány egy SMS-ét, és rákérdezett. Próbálta tagadni, de Réka blöffölt, mintha régóta tudná már, és bejött a blöff. Ő viszont összezuhant, szabadságot vett ki, azért hívott a mobilon, és zokogott.

– Lehet, hogy így a jobb, úgyis mást akartál már te is – próbálkoztam.

– Nem akartam mást, csak kicsit szórakoztam – hüppögött –, és ő arról nem is tud. Megcsalt – ezt nem hiszem el! Én nem keveredtem érzelmi kapcsolatba, ő lépte át a határt. Most mondd meg, mit csináljak?

Időt kérek.

Szinglik, írjatok! Várjuk leveleiteket: e.fejos@sanomabp.hu és h.szigeti@sanomabphu

Szingli Posta

„Botondnak sok sikert a fogyókúrához, együtt tényleg könnyebben megy! Én is két barátommal járok sportolni, és ha magam miatt le is mondanám az órákat néha, miattuk nem teszem. Persze az más kérdés, hogy ők fiúk, úgyhogy vagy a teremben kondizok velük, vagy bemegyek a fiús órákra – ezek elég durvák, de egyre jobban bírom őket, ami szuper érzés! A kilók lassan, de végre megindultak lefelé, együtt csináltunk végig egy tíznapos diétát is. Amikor egyikőnk bekapott volna egy óriási hamburgert, azonnal hívta a másikat, az meg rögtön lebeszélte róla. Működött!”

alizka24@…

„Baromi nehéz ilyenkor vigasztalni valakit, főleg, ha úgy érzed, kicsit meg is érdemli azt, ami történt vele. Tudom, hogy ez így erős, de talán igaz. Aki máshol keresi a boldogságot, az ne sok jóra számítson a párjától. Vagy kiderül a félrelépés, vagy azt érzi meg a másik, hogy nála minden (munka, barátok, bulizás) fontosabb. Most már a fiú megtalálta azt, ami hiányzott az életéből, nem hiszem, hogy ha újra is kezdenék, sokáig együtt tudnának maradni.”

montana@…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top