nlc.hu
Aktuális
Két vetélytárs – békében, barátságban

Két vetélytárs – békében, barátságban

Amikor belépek a körúti kávéházba, õk már ott ülnek egymás mellett az asztalnál, elõttük egy-egy doboz cigi, és nagy vehemenciával diskurálnak.







Kattints a képre!
Mint kiderül, Schell arról mesél, milyen átütő sikert hozott a III. Richard tegnapi bemutatója a Nemzetiben, Hegyi pedig azt latolgatja, milyen tortát is süssön családjának a hétvégére. Amint észrevesznek, messziről integetnek: – Mi már itt vagyunk!

Barbara kocsiján jöttek ide, egyenest a fotózásról. Azóta duruzsolnak, egymástól kapkodva a szót mindenfélékről, amint az két régi barátnőhöz illik – ám kiderül, hogy személyesen még nem ismerték egymást! Meg is döbbenek, miként lehetséges ez. Hiszen mindketten sztárjai a fővárosi színi életnek, hiszen évek óta vezető színésznők, meghatározó egyéniségei a szakmának, hiszen egyazon népszerű televíziós sorozat, az Életképek főszereplői, sőt, szerepük szerint egyazon férfiért harcolnak mindketten. Amikor külön-külön megbeszéltem velük a közös riportot, annyira kedvesen beszéltek egymásról, annyi tisztelettel, lojalitással, annyira készségesen alkalmazkodtak egymáshoz, mikor, hol is találkozzunk, hogy teljesen természetesnek vettem: régóta jó viszonyban vannak. És most kiderül: gyakorlatilag nem ismerik egymást! Valahogy úgy alakult, hogy eddig soha nem játszottak együtt se filmben, se tévében, se rádióban. Nem voltak közös társaságban. Az Életképek forgatása közben – mivel szerepükből, helyzetükből adódóan nincs közös jelenetük – mindössze egyszer futottak össze, akkor is egy köszönés erejéig.

Azzal, hogy rendelünk különböző kávékat, nyerek egy kis időt, aztán viszont nincs mese, egyszeriben két gyönyörűséges szempár jelzi, hogy nosza – ami csöppet sem könnyíti a dolgomat. Rosszabb ötletem nincs, ezért elmakogom nekik egy víziómat viharos filmbéli találkozásukról, már ha egyáltalán létre fog jönni. Jót derülnek rajta.

– Az tényleg nem valószínű, hogy ilyen békésen fogunk majd kávézgatni egy presszóban, ha erre sor kerül – mondja némi merengést követően Judit.

– Jujujuj! Az kemény csata lesz majd! – így Barbara. – Ajánlom is, Szegő úr, véletlenül se jöjjön a forgatás környékére.






– Nem zavaró, hogy míg Júliaként lehet tudni az elején, hogy a vége ciki lesz, és meg kell inni a mérget, vagy A testőrben, hogy a sok gond dacára beteljesedik a szerelem a harmadik felvonásban, addig itt azt tudhatják, mi vár magukra a következő részben?



– Én szoktam is érdeklődni időnként, csak úgy, kíváncsiságból, a sorozat atyjától, Horváth Ádámtól, hogy miként is alakul majd a sorsom, de ő nem akar beavatni. „Majd megtudja időben”, mondja. Persze az is lehet, hogy közben benne is alakulnak a dolgok…

– Nekem annyiból könnyebb a dolgom, mint Juditnak, hogy én a szerepem szerint inkább vagyok az események sűrűjében, tehát amit hallok a szereplőtársaimtól, abból következtethetek, hogy merre is fog kanyarodni a történet.

– Te tudod tényleg? – kap az alkalmon Judit – Akkor mesélj már valamit!

Barbara pedig sebtében elárul néhány pikáns fordulatot, hogy ki, mikor, kivel. Ő is csak hallotta ettől-attól, de becsszó, hogy nem adom tovább, mert sokpecsétes titok! Hét, de inkább nyolc!


A cikk ide kattintva folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top