nlc.hu
Aktuális
Szenvedélyes játékosok – II. rész

Szenvedélyes játékosok – II. rész

Megélhetési játékos

„A barátnőm fiúja rendszeresen kaszinóba jár, és általában nyer száz-kétszáz dollárt. Aránylag kis tétekben játszik, és szerencséje van. Azt mondja, munka mellett szinte már ez a „másodállása”. Szerintem ez nem normális dolog. Nem fogja elhordani a barátnőm pénzét is a kaszinóba egy idő után?”

nagyzi@…

Kata: A barátnőd kedvese nem kóros játékfüggő, hanem „megélhetési játékos”, akinek ez nem a szenvedélye, hanem valóban a jövedelem-kiegészítés a cél. Az ilyen játékosok előre eldöntik, mennyi pénzt tesznek fel, nyilván van valamiféle stratégiájuk is, és nem sodorja el őket a játék izgalma, tehát nem lépik túl az előirányzott keretet. Szerintem nem kell amiatt aggódnod, hogy a barátnőd pénzét is el fogja majd játszani!

Eladósodtunk?

„A minap a férjem legjobb gyerekkori barátja keresett meg, és azt állította, hogy a párom rengeteg kölcsönt vett fel tőle, meg másoktól is, és a pénzt gépi pókerre költötte. Nem hittem el, kérdőre is vontam a férjemet, aki tagadta az egészet, és azt mondta, minden rendben van, higgyek neki. Ám a barátja szerint szépen eladósodtunk, és ha így megy tovább, a férjem a munkahelyén is sikkasztani fog. Teljesen kiborultam, nem tudom, kinek higgyek!”

K. -S-né, Budapest

Kata: Észrevette, hogy a férje rendszeresen eljár valahová, de nem mondja meg, hová? Ha igen, ez esetleg gyanús jel lehet. Szerintem jó lenne megkérdezni a többi barátját, ismerősét is. Ha ők is azt mondanák, mint a legjobb barátja, akkor újra eljön az ideje egy szembesítő beszélgetésnek – ha nem, akkor feltehetőleg nem is olyan jó barát az, aki a kölcsönökről mesélt. Azonban ha mégis igaz, amit mondott, akkor őt vagy a párja egy másik barátját vonja be a beszélgetésbe, amikor a férjét újfent megkérdezi az ügyről. Ha igaznak bizonyul a hír, akkor ne vádolja a férjét, hanem mondja neki, hogy ez betegség, amelyet meg kellene gyógyítani, és szeretné, ha ezt ő is belátná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top