nlc.hu
Aktuális
A testi vonzalom ugyanúgy számít

A testi vonzalom ugyanúgy számít

– Szerintem, ha az ember szerelmes, akkor egy randevú ugyanolyan, mint húszéves korában – mondja az ötvenhét éves dr. Botos Mária orvos-menedzser, aki egy éve vált el, és azóta már párra is talált.






dr. Botos Mária orvos-menedzser
Mária új kapcsolata huszonöt éve kezdődött. – Körzeti orvosként egyszer kihívtak egy magas lázzal fekvő asszonyhoz, a vizsgálat után kezet mostam a fürdőszobában, ahol elámultam a gyönyörű, és akkor még egyedinek számító svéd stílusú faborításon. Kiderült, hogy a férj maga készítette. Ekkor viccesen felsóhajtottam, „jaj, nekem is kéne egy ilyen férfi”. Mire ő közölte, semmi gond, van belőle még egy – az ikertestvére. Mivel az egész család – kivéve az ikertestvért – a betegem volt, gyakran emlegették, tényleg, milyen jól összeillenénk mi ketten, akik az elmúlt huszonöt év alatt egyszer sem találkoztunk, csak a rokonok összeboronálásból tudtunk egymásról. Aztán egy éve István bejött a rendelőmbe, elkezdtünk beszélgetni, majd randevúzni. Meg vagyok győződve arról, hogy aki társat keres, az talál is. Nem kell félni a kortól, hiszen egy nő addig szép, amíg szeretik. Ha mi ketten például uszodába megyünk, csak akkor tűnik fel, hogy hány éves is vagyok, amikor belenézek a tükörbe. Ha egy ötvenes éveiben járó nő hajlandó kimozdulni a komfortzónájából, és van benne kompromisszumkészség, akkor meg fogja találni a párját.

Igaz, hogy én már fiatalon sem voltam szívbajos, ha ismerkedésről volt szó. Szerettem és szeretem ezt a játékot, hiszen a randevúzás játék. Ha szerelemmel is párosul, az külön ajándék. Mi sétálni járunk a Ligetbe, vacsorázgatunk, mint a gyerekek, de már inkább egymásnak főzünk, minthogy étterembe mennénk. A randikra szinte egy percet sem készülődöm, hiszen a munkám miatt úgyis jól ápoltan kell kilépnem az utcára – és ezt a tiszta külsőt, illetve tiszta tekintetet várom el a partneremtől is. A randevú helyszíne számomra egyáltalán nem lényeges, hiszen egy értelmes emberrel bárhol jó együtt lenni. Ha pedig kiderül az illetőről, hogy mégsem nekem teremtették, akkor is lehet értékes, tanulságos egy találkozás. A negatív tapasztalatokból rengeteget lehet tanulni! A hatvanhoz közel egy nő megbízható, okos társra vágyik. Aki a hátteret biztosítja számára, aki tiszteli, és aki hűséges – ez a típus sajnos, kihalófélben van. Nemrég kezdtem egy új vállalkozásba, napi tíz-tizenkét órát dolgozom, és pontosan érzem, hogy nem mindegy, ki áll mögöttem.

A legemlékezetesebb találkozásunk az első volt. Már tíz perc után éreztük, hogy jól gondolták az ismerőseink, tényleg illünk egymáshoz, hiszen például azonnal be tudtuk fejezni a másik mondatait. Ha viszont ő ott, először unalmas, ha nincs benne az a csöpp vagányság, ami annyira nem jellemző a hatvanas korosztályra, akik inkább szoronganak, ha ismerkedésre kerül sor, akkor az egésznek lőttek. És persze a testi vonzalom ugyanúgy számít, mint régen, hiszen a testiség egy kapcsolat meghatározó része. Ha nem működik, „kidobhatjuk” az egészet. Érdekes, hogy nem költöztünk össze, ahogy a fiatalabbak szokták. Úgy tapasztaltuk, jobb, ha hagyunk egymásnak ennyi szabadságot. Egy kapcsolatban sokszor pár hét szünet csodákat tesz, de a pároknak általában nem adatik meg, hogy külön költözzenek arra az időre. Én kifejezetten élvezem, hogy önálló vagyok, dolgozom, tervezgetek, de közben van kire számítanom, nem vagyok magányos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top