Aktuális

Képes vagy az orgazmusra! – II. rész

Senki sem késett el…

A szexuálpszichológus szerint az orgazmus egyáltalán nem korfüggő, idősebb korban is meg lehet tanulni:

– A legfontosabb, hogy a partner együttműködő legyen. A nőknél az orgazmus elérésében nagy szerepe van a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerükre, az erotikus helyzetre, és át tudják magukat adni a gyönyörszerzés érzéki hangulatának.

– Érdemes az elején megállapodniuk, hogy nem feltétlenül a hüvelyi orgazmus cél, hiszen annak jóval kisebb az esélye. Inkább koncentráljanak a csiklóra – ajánlja a szakember. – Nagyon fontos, hogy a két partner beszélgessen egymással. A nő mondja el, mi a jó neki, mire vágyik, mutassa meg a kedvesének, miként tudja önmagát izgalomba hozni. A legtöbb férfit nemhogy gátolja, de egyenesen feldobja, ha partnere aktív. Sőt, sok férfi egyenesen megvadul, ha a partnerük önmagát simogatja szex közben. A kommunikáció – amennyiben megválogatjuk a szavakat, és senkinek sem tiprunk a lelkébe – csodákat tehet az ágyban. Senki sem gondolatolvasó, a szexet pedig tanulni kell. Mindenkinek más a teste, mástól izgul fel, más okoz gyönyört. Segíteni kell a férfinak, ha elejét akarja venni, hogy partnere egy rossz mozdulata lerombolja a felépített kártyavárat. Egyáltalán nem kellemetlen, ha a fülébe sóhajtja, hogy feljebb, lejjebb, lágyabban, erősebben. Vannak férfiak, akik láttak mindenféle oktatófilmet, böngésztek egy csomó magazint, rengeteget beszélgettek sörözés közben, de még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy mi is az a csikló, és merre van. Higgye el, még hálásak is lesznek, ha valaki finoman odavezeti a kezüket, és megmutatja, hogyan tudnak igazán örömöt szerezni.

Nők a csúcson

A női orgazmus sokáig tabutéma volt a nyugati világban. A változás a múlt században jött, amikor az emancipált nők – teljes joggal – kijelentették, hogy nekik is joguk van élvezni a szexet. A magukra valamit is adó férfiak azóta igyekeznek eljuttatni kedvesüket a csúcsra, még ha az nem is mindig egyszerű. A női orgazmus ugyanis nem automatikus folyamat, ellentétben a férfiúi változattal, ahol együtt jár a magömléssel. Cserébe viszont a nőknél hosszabb ideig tart a csúcs, ráadásul képesek rövid időn belül többször is átélni. A nőknél alapvetően kétfajta orgazmus létezik: a hüvelyi és a csiklóingerléssel elért változat. Kivételekről, specialitásokról is hallani: egyesek anális vagy mellingerléssel is eljutnak a csúcsra.

Szextippek

A csikló kényeztetése még mindig a leghatékonyabb mód a csúcs eléréséhez.

1. A komplex ingerlés hozzásegíthet az orgazmushoz. Ez vagy azt jelenti, hogy közösülés közben „rásegítenek” a csikló simogatásával, vagy azt, hogy egyszerre kényeztetik szájjal a csiklót, és ingerelik ujjal a G-pontot.

2. Ma már könnyen és „névtelenül” lehet vibrátort rendelni. Kevesen tudják, de a vibrátor sokszor hatékonyabb, ha „külsőleg” használják, azaz nem vezetik a hüvelybe, hanem a csiklót ingerelik vele.

Izom-erő

Sokan szeretnék, hogy könnyebben éljenek át hüvelyi orgazmust. Ezt elősegíthetik a KEGEL-gyakorlatok, melyek az úgynevezett PC-izmokat erősítik. Ez az alhasi izomcsoport többek között a hüvely, a méh és gátkörnyéki szervek feszességéért felelős. A nők, akik tudatosan megerősítik ezeket az izmokat, jobban érzik partnerüket aktus közben. Emellett a gyakorlatok segítenek a G-pont „előcsalogatásában” is.

Néhány egyszerűbb KEGEL-gyakorlat:

1. Próbálja meg a vécéülőkén összeszorítani PC-izmait, és ürítéskor, szakaszosan pár másodpercig visszatartani a vizelést. Pár nap után egy-egy vizeletürítés közben, négy-öt alkalommal is alkalmazhatja a szüneteltetést, tíz-tizenkét másodpercre növelve az elszorításos időszakot. PC-izmai pár héten belül garantáltan erősödnek.

2. Feküdjön meztelenül, kényelmesen a hátára, lábait, térdeit hátrahúzva! Próbálja meg naponta három alkalommal PC-izmait három-négy másodpercre erősen összehúzni, majd teljesen elernyeszteni! A napok multával egy-egy elszorításos szakasz tíz-tizennégy másodpercig is felmehet. Bevonhatja partnerét is, aki – amennyiben az ujját bevezeti a hüvelybe – visszajelzéseket adhat a PC-izomzat erősségéről. Ez akár az előjáték része is lehet.

3. Gyakoroljon gésagolyókkal! A keleti eredetű játékszer egy zsinór, amelyre egy, két, vagy három golyót fűznek fel. A golyókban egy másik súlyosabb golyócska van, amely rezeg. Háton fekve helyezze fel stabilan a hüvelyébe – akár síkosító segítségével. Próbálja stabilan benntartani, „megfogni”, megszorítani őket, PC-izmai segítségével. Ezután, anélkül, hogy kézzel hozzájuk nyúlna, próbálja kifelé tolni őket. Utána ugyanezt visszafelé. Nem baj, ha elsőre nem megy. Sok gyakorlást igényel, de megéri!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top