Aktuális

Képes vagy az orgazmusra!

"A szex olyan, mint az üzlet. Ha jó, akkor nagyon jó. Ha nem olyan jó, azért akkor is jó” – mondta egyszer egy amerikai milliárdos. De miért ne törekedhetnénk a nagyon jóra?

– Évekig éltem nemi életet orgazmus nélkül, és az az igazság, hogy sosem zavart a dolog. Azt sem tudtam, mit kellene éreznem. Ettől még jó volt nekem az ágyban, mert szerettem a partneremet, kellemes volt vele összebújni. Barátnőim hasonlóan gondolkodtak, nem izgatta őket a téma – kezd bele a történetbe a huszonkilenc éves, rendezvényszervező Éva, akivel egy süti mellett beszélgetünk.

Átbillentette a kapcsolót

– Jó volt a szex így is, mármint, ha a férfi figyel rám. Egyszer azért megkérdeztem egy sokat próbált barátnőmet, mit is kellene éreznem. „Hevesen dobog a szíved, és remeg a lábad?” – kérdezett vissza. Igen, mondtam, mire ő kijelentette, hogy akkor tudom, miről van szó, na ez az orgazmus. Évek teltek el, míg rájöttem, hogy nem volt teljesen igaza. Jött az a bizonyos nagybetűs Férfi, aki mintha átbillentette volna bennem a kapcsolót. Lila köd, zene fanfárokkal, érzed, hogy majd szétszakadsz, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Azt hiszem, ezt hívják hüvelyi orgazmusnak. Fantasztikus volt, de még így is tartom, hogy nekem és a barátnőimnek sem az orgazmus a legfontosabb. Az kell, hogy simogasson, hogy figyeljen rám, hogy jó legyen vele… Egyébként azóta más férfiakkal is eljutok a csúcsra. Azt hiszem, csak arra volt szükség, hogy megéljem az elsőt. Érzem, hogy már képes vagyok az orgazmusra, még ha nem is jön minden alkalommal.

Tanult folyamat

– A nők hatvan-nyolcvan százaléka jut el rendszeresen az orgazmusig, de a legtöbben csak a csiklóorgazmusra képesek – mondja Molnár Tamás szexuálpszichológus. – Ez teljesen természetes, de sajnos, Magyarország és az egész nyugati civilizáció nagyon közösülés-centrikus. A szexből sokan kihagyják a hosszabb előjátékot, a fantáziát, vagy például az orális örömöket, ami sok nőnél a leghatékonyabb mód a csúcs eléréséhez. Míg a férfiaknál automatikusan jön, a nőknek meg kell tanulniuk az orgazmust – folytatja a szakértő. – A lányok általában már gyermekkorban rájönnek, hogy fürdéskor, torna közben sokkal érzékenyebbek „ott alul”. Óvodáskorban már sokan játszanak a nemi szerveikkel. Nagyon fontos, hogy a szülők ezt ne tiltsák, mert csak bűntudatot okoznak a gyereknek, ami hosszú távon nagyon káros lehet. Ehelyett érdemes rávezetni a gyermeket, hogy ezt otthon, a szobája magányában csinálja. Általában kamaszkorban jön az első pettingek időszaka, ezeket – amennyiben a partner megértő – akár hónapokra is érdemes kitolni. Ekkora sok lány már megtanulta a csiklóorgazmust. Végül, amikor elkezdenek nemi életet élni, felfedezhetik a hüvelyi, illetve G-pont ingerléssel keltett orgazmus örömeit is. A G-pont megtalálása egyébként nem egyszerű: türelem kell hozzá, és egy kísérletezni hajlandó partner. A hüvelyben található, a has felőli oldalon, a bemenettől három-hat centiméterre.

» A cikk itt folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top