nlc.hu
Aktuális
Én és a horoszkópom – II. rész

Én és a horoszkópom – II. rész

Bus István, újságíró – a Bak

István roppant szenzibilis ember, aki szavak nélkül is megérzi mások problémáját. Életében kevesebb a praktikum, inkább álmodozó, sok mindent a fantázia szintjén él meg. Olyan partner mellett lehet boldog, aki két lábbal áll a földön, és reálisan gondolkodik. Szuggesztív előadó, amelyet, ha a jogi pályán kamatoztat, ma biztosan sztárügyvéd lenne. Az írói tehetségénél már csak a színészi képességei zseniálisabbak. Olyan hitelesen, nagy átélő erővel tudta volna megformálni különböző figurákat, mint a színpad óriásai. Kiváló megfigyelő, erős belső felindulásában is képes nyugodt és fegyelmezett maradni. Pozitív atmoszférát teremt maga körül, szereti és élvezi a luxust. Kényelmes, ami olykor lustaságba csap át.

“Horoszkópomhoz mindenekelőtt arra volt szükség, hogy percre pontosan megtudjam, mikor is születtem. Annak idején a nagymamám azt mondta, hajnali fél négykor. A dolog akkor lett gyanús, amikor az öcsémnek és a bátyámnak is ezt állította, amikor ők kérdezték a saját érkezési idejükről. Így most arra jutottam, épp ideje megkérdezni édesanyámat, mégiscsak ő a legilletékesebb az ügyben – bár gondolom, nem szorongatott stoppert a kezében, miközben én méltóztattam előbukkanni erre a hideg, sötét decemberi világra. Nos, anyu azt mondta, hogy reggel fél hét körül születtem. Percre pontosan nem tudta. Így kérvényt írtam a kórház anyaggazdálkodási osztályára, ahol egy hétnyi munka eredményeképp megtalálták a kartonomat. Ebből kiderült, hogy hajnali két óra ötvenöt perckor sírtam bele az éjszakába – és ez a végeredmény. Meg az, hogy lehettem volna sztárügyvéd vagy sztárszínész… Holott, ha újra kezdhetném, inkább rock and roll sztár lennék, de egyrészt erről lekéstem, mert tisztességes rockénekes harmincévesen már halott (de legalábbis önmaga roncsa). Másrészt pedig, valószínű, hogy ahhoz két óra ötvenhat perckor kellett volna megszületnem.”

Kertész Gábor, újságíró – a másik Bak

Gábor a horoszkópja szerint a szerencse kegyeltje. Roppant erőtartalékokkal, hatalmas küzdeni tudással rendelkező ember, aki nagy karriert fut majd be, és hatalomra tesz szert. Mindezzel valószínűleg a szüleinek fog bizonyítani. Kitűnő stratéga, aki képes az ellenfelét is a maga oldalára állítani. Ahogy múlnak az évek, úgy viseli majd egyre nehezebben, ha ellentmondanak neki, és érdekes módon az ellentmondástól szinte növekszik az ereje. Annyira kitartó, hogy az életnek nincs olyan területe, ahol ne lenne képes a „maratoni” teljesítményre. Valószínűleg olyan társat választ majd magának, akivel büszkélkedhet, aki nem lesz majd akárki. Viszont a titkos szerelmi kalandok, életének savát-borsát adják majd.

“Sosem szerettem elmondani a lányoknak, milyen hónapban születtem, ugyanis minden alkalommal, amikor mégis kicsikarták belőlem, megváltozott a viselkedésük. Megcsillant a szemükben a mindentudás fénye, összeráncolták a homlokukat, pajkosan elmosolyodtak, és azt mondták: „Ahá, szóval Bak!” „Mégis, mi takar az ahá?” – kérdeztem kétségbeesetten, mert éreztem, hogy immár átlátnak rajtam, lelkileg meztelen vagyok. “Nézz utána!” – vettették oda, és csak mosolyogtak tovább, kegyetlenül, mindentudóan… Hát, most már tudom, mit jelent az a bizonyos “ahá”, bár azt még mindig nem tudom, mennyire igaz. Húsz év múlva ismét elolvasom a fenti néhány sort, akkor majd kiderül, mennyire jó asztrológus Izing Klára. Megjegyzem, remélem, hogy nagyon jó. Férfi vagyok, nem borulnék ki a pénztől, a hatalomtól és a karriertől.”

Vig György, újságíró – az Oroszlán

Gyurinak különleges érzéke van ahhoz, hogyan kémlelje ki és szellőztesse meg mások titkait, törje át a tabukat. Hajlamos a fanatizmusra, amelyet anyukájától örökölhetett, aki erős, meghatározó egyéniség. Ez az oka annak is, hogy olyan nőket választ társul, akik a mamához hasonlítanak, és akik rendszerint megpróbálnak uralkodni rajta. Remekül tud mesélni, amit nemcsak az újságírásban, hanem mesekönyv (vagy ifjúsági film) írásában teljesíthetne ki igazán. Az újságírás jó foglalkozás a számára, de a vegyész szakmában – különösen a kutatásban – csillogtathatta volna meg még azt a tehetséget, amellyel született. Akár új gyógyszer felfedezésében, vagy éppen gyomirtó kikísérletezésében, esetleg egy szeszféleség előállításában…

“A tabuk áttörését illetően nincs, vagy alig van személyes tapasztalatom, saját apró fanatizmusaimhoz is csak addig van kedvem, amíg el nem szégyellem magam miattuk, a többiekét pedig eleve nem szeretem. Társnőim túlnyomó része – szerintem – legföljebb annyiban hasonlított a mamára, hogy ők szintén szép és okos nők, akiket velem hozott össze balsorsuk. Az, hogy időnként uralkodni próbáltak rajtam, leginkább annak köszönhető, hogy én kevéssé tudtam uralkodni magamon. Ami a kémiát illeti: szüleim mindketten vegyészként diplomáztak, és nekem is ez volt az egyetlen reál tantárgyam a középiskolában, amelynél nem rettegtem a dolgozatírástól. Arra, hogy én vegyész legyek, tehát semmi esély sem volt. Talán, ha szüleim újságot írnak, eszembe jut a kémikusi pálya. Keresztapám kuktafazékban előállított pálinkája óta jómagam nem kívánok mindenáron részt venni az alkohollal kapcsolatos alkotási folyamatokban, viszont semmi kifogásom némely eperfahordóban érlelt, tinédzserkorú égetett szesz újrafelfedezése ellen. Ugyanez jobbfajta borok vonatkozásában is igaz.”

Mihalicz Csilla, újságíró – a Nyilas

Csilla kellemes, kedves, harmóniát sugárzó személyiség, aki egészen magas szinten műveli az alkalmazkodást. Igyekszik a feszültséget kerülni, ha ilyen helyzet adódik, akkor inkább visszavonul, kivár, amíg az idő megoldja a konfliktust. Remekül tud beszélgetni mások problémáiról, pompás tanácsokat is ad, de a saját gondjaiba csak kevés embert avat be. Harcban áll az idővel, például amikor elindul, hiszi, hogy időbe érkezik, ám ez mégis ritkábban sikerül neki. Gyakorolnia kell az önfegyelmet, mert így valósíthatja meg a rengeteg jobbnál jobb ötletét, amelyek a fejében kavarognak. A politika az a terület, ahol nagy szerencséje van, és amellyel a horoszkópja szerint hivatásában is foglalkoznia kellene.

“Ha a csillagokban is meg van írva, hogy „kedves, harmóniát sugárzó személyiség” vagyok, hát legyen, elfogadom a sorsomat. Sőt, jellemzésemet megmutatom a családtagjaimnak is, hadd lássák végre, mennyire félreismernek. Íme, itt a bizonyíték, nem én vagyok az, aki direkt mindenhonnan elkésik, csak mert a létmódjához elengedhetetlenül szükséges a késés izgalmi állapotában fölszabaduló (magas!) adrenalinszint. Épp ellenkezőleg: én magam áldozat vagyok, akit az Idő a megszületése pillanatában párbajra hívott, és azóta békén nem hagy, kínoz, megszégyenít, sőt, eszközként használ arra, hogy a szeretteimet velem büntesse. Ami a politikát illeti, vagy nyolc éven keresztül foglalkoztam vele eleget közéleti-politikai hetilapok munkatársaként. Jó volt, elég volt. Egyébként folyton politizálok – ahogyan élek, gondolkodom, ahogyan a gyerekeimet nevelem. Ennyi elég is. Épp a múltkor tűnt föl, hogy a jó barátnőim – egy kivétellel – politikai nézeteiket tekintve az ellenkező oldalon állnak, mint én. Mégis szeretjük egymást. Mert színesek és nagyvonalúak. De e két szót nem ismeri a politika.”

Nagy Emőke főmunkatárs – a másik Bika

Emőke a horoszkópja alapján annyira érzékeny ember, hogy még mások hangulatváltozásait is követni tudja. Észreveszi azt is, ami mellett sokan elmennek. Rendkívül jószívű, önfeláldozó személy, aki az „én”, „nekem” szavakat csak későn (vagy talán soha) nem tanulja meg kimondani. Sajnos, ez a mai, anyagias világban sokak szemében nem erény. Zenei tehetséggel megáldott személy, akinek talán az unokája, vagy a dédunokája váltja valóra azokat az álmokat, amelyeket nemcsak Emőke, hanem talán valamelyik őse is dédelgetett. Ízlése, stílusa egyedi, amivel ámulatba ejti a környezetét.

“Ó ezek a csillagok milyen pletykásak, hát nem kibeszélik a legrejtettebb titkaimat is! Érzékeny vagyok. Talált, süllyed! Ez egyszerre áldás és átok. Gyerekkorom óta érzékelem a másik ember aurájában megjelenő érzéseket, így minden találkozás egy nagy kaland. A bölcsőben a jó tündérektől megkaptam azt az ajándékot, hogy telepátiával megismerhetek ezer és ezer embervilágot. Tapasztalatból mondom, drágáim: sok van, mi csodálatos, de az Embernél nincs semmi csodálatosabb. A tündérek másik ajándéka, hogy benned, benned és igen, benned is önmagamra ismerek, így nincs szükségem az „engem!”, „nekem!” szeretetkolduló szavakra. Te én vagyok, mert minden Te vagy – ez a filozófiám. A tündérek harmadik ajándéka a zene, amely naponta úgy elbűvöl és megigéz, mint a szerelem. Hát csoda, ha úgy érzem, szerencsés csillag alatt születtem? Az aurám lila. Igen, egy lila liba vagyok, aki többet kószál a lelki világhálón, mint a földön, de engem teljesen elvarázsol és kielégít, ha a lelki világegyetem szupersztrádáin száguldozhatok Hozzád, Érted, Veled.”

Kreisz Ildikó, szerkesztőségi titkár – a másik Nyilas

Romantikus, ábrándos személy, aki tele van szeretettel, vágyakkal, reménnyel. Hajlamos a szórakozottságra, és emiatt kifolyhat keze közül az idő. Tökéletesen át tudja érezni mások gondjait, és felismeri, hol van a problémájuk gyökere. Ezt a képességét másokkal kapcsolatban tudja kamatoztatni, a saját életében már kevésbé. Hiszen annyira elfogult és rajongó a szeretteivel szemben, hogy nem látja sem a saját, sem az ő hibájukat. Rendkívül mély érzésű, szenvedélyes ember, aki, ha egyszer feltette a lelkét valamire, vagy esküt, fogadalmat tett valakinek, attól semmilyen nehézség nem tántoríthatja el. Akár éveken keresztül visszatérő álmai lehetnek, amelyekkel érdemes foglalkoznia, főleg, hogy ennek megfejtéséhez, valamint a pszichológiához különleges érzéke van.

“Bár magamnak sem merem bevallani, de valóban romantikus, állandó szeretetre vágyó ember vagyok. Viszont, hogy szórakozott lennék, az egy nagy tévedés. Bár néha előfordul, hogy ellentétes irányban szállok fel a metróra, vagy nem ott szállok le, ahol kellene. Az otthoni takarítás is rendszeresen ruhák próbálgatásába, kedvenc könyv rátalálására és újraolvasásába, fényképalbum újralapozgatásába torkollik, de ez szerintem teljesen normális…
A szeretteimmel szemben pedig igenis elfogult vagyok, ki nem az? Kapcsolataimban – a magánéletben és a munkám során egyaránt – gyakran próbálok a másik fejével gondolkodni, az elfogadást nagyon fontosnak tartom. Valóban izgat a pszichológia, érdekel az emberek viselkedése, mit miért tesznek, mi motiválja őket. Szerencsésnek tartom magam, mert olyan izgalmas és kreatív emberek vesznek körül, akik mindig ébren tartják a kíváncsiságomat, a törekvésemet, hogy jobban megismerjem őket.
Az álmaim jelentésével viszont nem foglalkoztam. Eddig…”


Ördög Virág, olvasószerkesztő – a Rák

A születési horoszkóp alapján Virág csekélyke pénzügyi érzékkel rendelkezik, és sajnos, nem tudja a munkahelyén az anyagi érdekeit képviselni. Ami azért őrjítő, mert pontos és megbízható munkaerő, akiről jó véleménnyel lehetnek a felettesei. Ha kellő bátorságot gyűjtene, és többször adna hangot elégedetlenségének, jobban élhetne. Virág sorsfeladata a betegségekre való figyelemfelhívás. Azért került a sajtóba, mert egészségi problémákról kellene írnia, vagy tippeket adnia az újságíró kollégáknak. Ha ezt nem teszi, akkor a sors a saját és a családtagok betegségével teremti meg a lehetőséget, hogy feladatát gyakorolni tudja. Érdekes, hogy Virág kislánya viszont mindazt teljesíteni tudja majd, amit a mamája nem: önmaga legjobb menedzsere lesz, rengeteget fog keresni, és ő már gyógyítói képességek birtokában van.

“Kedves főszerkesztő, lapigazgató és legfelsőbb kiadói vezetés! Remélem, e sorokat olvasva ugyanaz az érzés tölt el benneteket, mint engem. Összeszedem félénk önmagam, s lám, máris megteszem az első lépést a bátorság gyűjtéséhez, hangot adok elégedetlenségemnek – mennyivel könnyebb így írásban, mint szóban… –, és várom a fizetésemelést. (A rendkívülit!) Ha jól értem, azt is várnom kellene, hogy lányom mielőbb felnőjön, hiszen akkor végre dúskálhatunk a dúskálnivalóban. De a horoszkópkészítőnek üzenem: csak azért se siettetem az időt, Lea maradjon meg még sokáig semmit se kereső, kicsi tündérnek! Ami pedig az orvostudományokat illeti, mostanában még a nátha is elkerül, ha szorgalmasan írom a Biobolt sorozatomat. Lehet, hogy Izing Klári szavaiban mégiscsak van valami?”

Münz András szerkesztő – a Mérleg

Senki sem tudja Andrásnál jobban, hogy a sült galamb nem repül a szánkba, mindenért meg kell dolgoznunk. Receptje egyszerű: kitartónak és céltudatosnak kell lenni, így érhető el eredmény. Nem nagyon hallgat másokra, szeret a saját feje után menni. Idegenkedik minden hirtelen változástól, ha valami eltér a tervezettől, mert ilyenkor elveszíti a biztonságérzetét. Elviselhetetlennek tartja az igazságtalanságot, és akár vele történik, akár nem, nehezen teszi túl magát rajta. Pompás filozófus, ellensége mindenféle hiszékenységnek. Ennek megfelelően a horoszkópokat vagy az ezoterikus tanokat is meglehetős szkepticizmussal szemléli. Szenvedélyes, érzéki férfi, aki nehezebben nyílik meg, és akinek óriási a szeretetigénye.

“Hát bizony, dolgozni kell, mert a sült galamb is egyre drágább. Kitartónak és céltudatosnak kell lenni, mindemellett persze szerencsére is szükség van, lehetőleg minden mennyiségben. Hogy szeretek-e a saját fejem után menni? Igen, bár ezt néha bizony fejetlenül teszem. A hirtelen irányváltásoktól, változásoktól valóban idegenkedem, fájdalom, ők sokkal kevésbé idegenkednek tőlem. És igaz, igaz, igaz: az igazságtalansággal tartósan rossz viszonyban vagyok, s a horoszkópokat, bizonyos ezoterikus tanokat fenntartással kezelem. Pardon, kezeltem. Mostanáig.
Végül, nem vitás, a szeretetigényem óriási. Ezzel kapcsolatos leveleket természetesen „Szenvedélyes, érzéki férfi” jeligére várok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top