nlc.hu
Aktuális
2005: világvége elnapolva! – II. rész

2005: világvége elnapolva! – II. rész





Nem szeretünk veszíteni

– A világvége-jóslatokra mindig lesznek „vevők” – mondja Takács Tibor asztrológus. – Ennek az az oka, hogy az emberek nem szeretnek és nem tudnak veszíteni. A veszteséget sokan csak úgy tudják elfogadni, ha mindenki veszít, nem csak ők. Mert sokkal jobban érzik magukat, ha azt hallják, hogy mindenkinek egyformán rossz lesz, nem csupán nekik. Nem kell egyedül rettegni a rá váró nehézségektől, hanem közösen lehet borzongani a szörnyű jövőn. Az ilyen emberek a mások jókedvén bosszankodnak, és fölteszik a kérdést: ez meg minek örül?

A világvége-jövendölés remek üzlet is, hiszen az érzelmileg labilis embereket rendszerint sikerül vele manipulálni. Az önjelölt próféta nemcsak azt árulja el, hogy közel a vég, hanem azt ígéri, megmutatja, hogyan kerülheti el a szerencsétlen a világ pusztulását. Persze nem ingyen, hanem némi ellenszolgáltatás fejében.

Egyéni szempontból azonban teljesen mindegy, ki mikorra és hogyan jósolja meg a világvégét. Hiszen akkor jön el mindenki életében a világvége, amikor kihuny a fény. Amikor itt kell hagynia a földi létet, és lelke átlép az árnyékvilágba. De az ezoterikus gondolkodású emberek számára a világvége nem jár együtt rettegéssel, pánikkal. Mert ők hisznek abban, hogy csak a test hal meg, a lélek nem. Aki hisz a továbbélésben, annak egyáltalán nem érdekes, hogy lesz-e világvége, vagy sem…

Éves jövendölés lehetetlen

Prófétai képessége azoknak van, akik erős intuícióval, hatodik érzékkel bírnak, amihez a jobb agyféltekéjüket használják. A racionális gondolkodáshoz, a logikához, a számok, az adatok megállapításához a bal agyfélteke működésére van szükség. Ha a mágus transzállapotba kerül, és lelki szemei előtt felvillannak a jövő képei, akkor a jobb agyféltekéje működik. De ha évszámot kérdeznek tőle, akkor a bal agyféltekéjére vált, és megszűnik a transzállapot. Vagyis a jóslatok évekre való meghatározása lehetetlen. Mindezt alátámasztja egy másik tény is, hogy a szellemi üzenetek olyan síkról származnak, ahol nincs tér és idő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top