Aktuális

Aki Bridget Jonest sminkelte – II. rész

– Van kedvenc filmje?

– Az Elfújta a szél. Szeretem a klasszikus alkotásokat. Sok hab, cukorral a tetején. Elbűvölnek. Mosolyognom kell a túlrajzolt sminkeken, miközben tudom, hogy egyszer visszatérnek. Mint most, a hetvenes-nyolcvanas évek sminkdivatja. A különbség mindössze annyi, hogy a mai kozmetikai termékek sokkal jobbak.

– Először járt Budapesten?

– Már voltam itt, a Kémjátszma című film forgatásán, három napig. Brad Pitt maszkját készítettem el a kamerás beállításhoz, neki ugyanis volt saját sminkmestere.

– Most hová megy innét?

– Hosszú távollét után visszatérek Skóciába, ahol egy viktoriánus korabeli filmet forgatunk a BBC-nek. Vicces lesz találkozni a régi barátokkal. Idén négy hónapig Kanadában filmeztem, előtte Mexikóban, jövőre is több felkérést kaptam, de erről még nem beszélnék.

– Velem mit tudna kezdeni, mármint a sminkelést illetően?

– Minden nő tud jól kinézni, minden korban. Magam is gyakran dolgozom idősebb angol színésznőkkel. Honor Blackman a hatvanas években egyike volt a leggyönyörűbb James Bond-lányoknak. Most hetvenéves, és még mindig jól néz ki, pedig meg sem próbál úgy sminkelni, mintha húszéves lenne. Vagy nézze meg Bridget filmbeli mamáját: ő sem húszéves már, mégis vonzó nő, mert „megcsináltuk” az arcát!

– De hát nem lehet mindenkinek egy világhírű sminkmestere!

– Bőven elég, ha feltesz egy kis színes ajakbalzsamot, és kihúzza spirállal a szempilláját. Ha több ideje van, rakjon fel világosabb színű, hidratáló alapozót, és szemhéjpúdert. Estére javasolt minden korosztálynak a diszkrét szemkihúzás, erősen csillogó ajakápoló, vagy rúzs, bálba arcflitter, tetszés szerint. Annyi kacatot hordanak a nők a táskájukban, belefér még egy spirál és a szájfény! Fontos, hogy hangsúlyozott legyen a szem, és csillogjon a száj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top