nlc.hu
Aktuális
Ajándékok, díszek a szerelmesek ünnepén

Ajándékok, díszek a szerelmesek ünnepén

Szent Valentin emlékét világszerte szeretteik megajándékozásával õrzik az emberek. A név kultusza egészen a II. századra vezethetõ vissza.


A nagyméretű változatokért kattints a képekre!






A gyönggyel kivarrt szívek selyemszalagon lógathatók fel


Amikor – a legelterjedtebb elbeszélés szerint – Valentint keresztény hite miatt börtönbe vetették, ahol ő a börtönőr vak lányának visszaadta a látását.Mielőtt 270. február 14-én kivégezték volna, a szeretett lánynak üzenetet küldött “a Te Valentinod” aláírással. Így vált az üzenetküldés, később az ajándékozás népszerű szokássá.



Ajándékozni azonban sokféleképpen lehet. Adhatunk tavaszi hagymás virágot is stílszerű díszítéssel, de kedveskedhetünk más módón is a szeretett személynek.







A terítésnél is utaljunk az alkalomra, ehhez elég néhány apró kiegészítő



Meghívhatjuk egy finom vacsorára, ahol már a bejárati ajtóra akasztott, Ámor nyilával átlőtt koszorúval jelezhetjük a különleges alkalmat. A terített asztalt még látványosabbá tehetjük hímzett organzaterítővel vagy néhány csillogó kiegészítővel, szalvétagyűrűvel, és természetesen mécsesek tucatjaival.








A csillogó röfi bimbózó kapcsolat esetén még nem javallott


Ha az együttöltött órák mellett maradandó ajándékot is szeretnénk adni, akkor választhatunk egy szép selyemkötésű albumot, amelybe közösen gyűjthetjük a kapcsolat „írásos emlékeit”, de átadhatunk egy, a hűséget jelképező, gyönggyel kivarrt szívecskét is, vagy a minket ért szerencsére utaló, pink flitterekkel borított malackát is.








A selyemborítású album lehet közös napló, de szolgálhat akár fényképalbumként is




Végül is, bármit választhatunk, a lényeg, hogy találóan jellemezzen minket és társunkat, legyünk kreatívak és persze humorosak!













A felakasztható fém “cserép” mindössze formájával utal a pirosban úszó Valentin-napi dömpingre
Ne feledjük azonban, hogy az esemény főszereplői mi magunk vagyunk!

 






Fotó: Körmendi Imre.
Styling: Rothman Gabriella.  (www.starface.hu)

Közreműködtek és a helyszíneket biztosították:
Goa: Bp. VII., Király u. 19-21., Philanthia Virágszertár és Enteriőr: Bp. V., Váci u. 9.



További ötletekben bővelkedik a Nők Lapja 6. száma!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top