Aktuális

A csoport tükröt tart elénk

Minden nõ életében vannak olyan, alapvetõ kérdések, amelyekre választ keres – mondja dr. Piczkó Katalin pszichiáter. – Ilyen kérdés például, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a munkát a családdal, az anyasággal.





Sokan nem tudják, hogyan lehetne hatékonyan érvényesíteni az érdekeiket. A konfliktusokra is szükség van, egy-egy válság, vita előreviheti a kapcsolatot, de meg kell tanulni a hatékony konfliktuskezelést. Ennek az a lényege, hogy ne adjuk fel magunkat, de ne is nyomjuk el erőszakosságunkkal a másikat. Ezek a technikák elsajátíthatók egy tréningen. Nagyon fontosnak tartom, hogy időnként mindenki vizsgálja felül saját magát, a viselkedését, mintáit és a kapcsolatait. Tegye fel a kérdést: „Hogyan is működöm én?”. Erre egyedül nehéz választ kapni, de a csoport – például egy ilyen hétvégén – igazi tükröt tart elénk. A női tréningek célja az is, hogy kialakítsuk a pozitív gondolkodást, hogy ne a tagadás felől közelítsünk meg mindent. Az emberi kapcsolatainkban többnyire azokat az érzelmeket kapjuk vissza másoktól, amelyeket feléjük közvetítünk.

 


A témáról bővebben a Nők Lapja március 23-án megjelenő 12.számában olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top