Aktuális

Húsvét, a spirituális újév kezdete

Húsvét a test és a lélek megtisztulásának, a spirituális újjászületésnek az ideje...

Ilyenkor pillanthatunk lelkünk legmélyére, és rájöhetünk, hogyan szabadíthatjuk fel magunkat azok alól a terhek alól, amelyek gúzsba kötnek, boldogtalanná tesznek. Úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna.

Az ezotériában a húsvét az őszinte szeretetadás, az áldozatvállalás és a lelki-szellemi megtisztulás az ideje. A húsvét előtti nagyböjt arra szolgál, hogy testünkből és szellemünkből is száműzzük a méreganyagokat. Az önkéntes lemondás hatására megdöbbentő átalakulások zajlanak a lélekben, a szellem kibontakozik, a testet több életerő járja át. A böjt alatt megtanuljuk elengedni mindazt, amire már nincs szükségünk. Majd kezdetét veszi a spirituális újév, amelyben megtisztult testtel, szellemmel és lélekkel nagyobb az esélyünk arra, hogy teljesebb életet éljünk.







Vida György parapszichológus
Javítja a kapcsolatot

– Természetesen nemcsak húsvét előtt lehet böjtölni, és nem feltétlenül hat hétig, mint a nagyböjt idején – mondja Vida György parapszichológus. – De a húsvét előtti önmegtartóztatás során tökéletesen önmagunkra hangolódunk, és a lelkünk alázatossá válik. Mivel a test nem kap szilárd táplálékot, az ember az erőit nem a gyomorban zajló emésztésre koncentrálja, hanem a saját belső életével foglalkozik. Először a lelke tisztul meg, mert felszínre kerülnek az elraktározott félelmek, a feldolgozatlan sérelmek. Aztán a szellem szabadul fel, és megszűnnek azok az akadályokat, amelyek eddig a szellemi erők kiteljesedésének útjában álltak. Ilyenkor szembesülünk a hibáinkkal, a gyengeségeinkkel is. Ezután a szövetekből ürülnek ki a salakanyagok, és megszűnnek azok az egészségügyi problémák, amelyek az emberi vagy a párkapcsolati problémák hatására alakulnak ki. Például a bőrbetegségek, a vese-, az emésztőszervi és a vastagbélproblémák.

Érzékenyebbé válunk

Böjtölés idején gyakoriak a látomások, amelyek összefüggnek azzal, hogy ilyenkor érzékenyebbé válunk. Hiszen amikor nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, csak folyadékot, az érzékelésünk élesebb lesz. Az öt érzékünk – tapintás, szaglás, látás, hallás, ízlelés – mellett a hatodik, a lelki megérzés, az érzéken túli észlelés is erősödik. Ez a magyarázata annak, hogy a böjt „ötödik sebességbe kapcsolja” a belső erőinket, és a lelkünk mélyéről felszínre kerülnek azok az információk, amelyek segítenek abban, hogy világosan lássuk a saját életünket. Tisztán érzékeljük születésünk pillanatában az érzelmeinkbe kódolt adatokat, például azt, hogy milyen életfeladattal születtünk. A böjt alatt színesebbek, intenzívebbek az álmok, és az éjszaka érkező üzenetek elemzésével megoldhatjuk a valóságban a válságos helyzeteket. Ilyen tapasztalatról számol be következő riportalanyunk is:





– Bátortalan voltam a nőkkel, és nem mertem kezdeményezni – mondja dr. Zsiga Ferenc, állatorvos. – Környezetemben mindenki biztatott, ne féljek, nem fognak elutasítani, hiszen nemcsak jó parti, hanem sármos is vagyok. De a szorongásaimat nem tudtam legyőzni. Aztán az egyik húsvét előtti böjtöléskor furcsa álmom volt. Két és fél éves korom körül láttam magam a szüleim házában, amint egy vázát lerántok a csipketerítővel, és az anyám kegyetlenül megver érte. Anyám igazolta az esemény valódiságát, és harminchárom év után kiderült, hogy egy értékes családi örökség miatt kaptam ki. Anyámat azóta is gyötörte a bűntudat, hogy kisgyerekként így megvert, és mivel szégyellte, soha nem beszélt róla. A pszichológus szerint ez a verés képezte a nőkkel való problémám alapját. A terápiás kezelés után meg tudtam bocsátani anyámnak és magamnak is, hogy ezt a hibát elkövettem. Aztán egy év múlva megtaláltam azt a lányt, aki ma a feleségem. Anyám még nem bocsátott meg önmagának, azt mondja, erre csak akkor lesz képes, ha megszületik az unokája, és vele szemben teszi majd jóvá a régi vétket.

Az ezoterikus beállítottságú emberek a böjtöt összekötik meditációval is. Beszámolóik szerint ilyenkor a legtisztább fénnyel kerülnek kapcsolatba. Úgy érzik, mintha Isten megérintené a lelküket, a katarzis hatására megszűnnek a félelmeik, és erősödik a hitük.


A teljes cikk a Nők Lapja március 23-án megjelenő, 12. számában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top