nlc.hu
Aktuális
Járni, lábak nélkül

Járni, lábak nélkül

Néhány napja történt. Éppen egyeztettük a készülõ interjú idõpontját, mikor telefonon hívott, hogy elmondja, csak kevesen múlt, és egyáltalán nem találkozunk. Beléjött a mögötte haladó autó, rátolva õt a vasúti sínekre.





Én rémüldöztem, ő nyugtatott. Pedig a kocsiból sem tudott volna kiugrani… Mert Nagy Bendegúz kerekes székes. Gyakorlott túlélő. Kevéssel a huszadik születésnapja előtt fejre esett kötélmászás közben. Tizegynéhány méter zuhanás, összetört bordák, csigolyák, gerinc.
– A két év kórház alatt el kellett fogadnom, hogy van egy világ nektek, meg egy világ nekem, és nagyon élesek a határvonalak – emlékszik vissza.–, Annak ellenére, hogy a barátaim segítettek, és cipeltettem magam mindenhová. Naponta tízszer, hússzor kérni kellett: fogjál meg, és vigyél!
Addig rengeteget sportoltam, bokszoltam, kerékpároztam, atletizáltam, középiskolásként hamis igazolvánnyal jártunk egyetemi csapatokba, és rendszeresen nyertünk mindenféle versenyt.
Aztán mégis leestem… Abban a pillanatban deréktól lefelé lebénult a testem. A combom: mintha tejföl lett volna a bőröm alatt, izomtónus nélkül az ember csak egy massza. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörtént. És hogy pont velem! Pár napon belül felmértem, és elfogadtam, hogy ez így lesz most már mindörökké. Muszáj így élni.

A témáról bővebben a Nők Lapja  március 30-án megjelenő, 13. számában olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top