Aktuális

Hogyan kell jól férjhez menni?

Ismerek nõket, akik profi férjhez menõk. Mindig céltudatosan választják ki azt a férfit, akihez érdemes hozzámenni.

A nők túlnyomó többségét azonban érzelmeik vezérlik, vakon szerelmesek, és halvány sejtelmük sincs arról, hogy mi lesz azután, ha kiderül: mégsem valók egymáshoz.

Jól férjhez menni sokféleképpen lehet. Végy egy pasit, lehetőleg dúsgazdagot, csavard el a fejét és élj úgy, mint a király. Ez az egyik megoldás és tiniálom manapság. Ha késlekedik a Szívkirály? Böngészd szorgalmasan az apróhirdetéseket, vagy nyomulj a világhálón. Özönlenek a jelöltek, csak válogatni kell közülük. Sok magányos nőnél bevált. Az egyik például behálózott egy ausztrál pasit és boldogan élnek a struccfarmjukon. „Lehet hirdetés útján jó házastársra lelni? – írta egyik olvasónk –. Nem tudom. Nekem sikerült, éppen az Önök lapjának jóvoltából. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hibátlanok lettünk volna, vagy sosem volt közöttünk nézeteltérés. Szó nincs róla. Volt nekünk is épp elég konfliktusunk, de mindig tudtuk, nem lehet kérdéses, hogy mi ketten örökre választottuk egymást”. Aki mer, az többnyire nyerő. Némi szerencsével akár a főnyereményt is megütheti.







Pártos Csilla jól választott: tíz éve házasok Pécsi Ildikó fiával, Szűcs Lajossal. Szerelmük gyümölcse a kis Csabi
„Nézd meg a mamáját!”

Persze, nem minden leányálom teljesül úgy, mint Pártos Csilláé, aki sokan irigyeltek, amikor hozzáment Pécsi Ildikó stramm fiához, Szűcs Csabához.

– Épp Vitray Tamás Apád-anyád idejöjjön című műsorát néztem a tévében – mesél mesébe illő történetükről –. Abban Ildikó volt a megfejtés és úgy kellett kitalálni, hogy a fia nyilatkozott róla. Ültünk édesanyámmal a képernyő előtt és néztük, néztük a híres mamát a fiával, mert a végén adtak egy közös műsort. Édesanyám könnyes szemmel mondta: „Látod Csilluskám, én egy ilyen férjet tudnék neked elképzelni.” Nekem is nagyon tetszett Csaba. Olyan volt, mint egy gyönyörű szőke herceg. Biztosra vettem, hogy soha nem jutok még a közelébe sem. Néhány év múlva én vezettem azt a műsort, amelyikben Ildikó is szerepelt. Beviharzott az öltözőbe smink nélkül, fésületlenül, és közöltem vele, hogy így nem mehet ki a színpadra. Elővettem a saját festékeimet, gyönyörűen kisminkelten és közben istenien elbeszélgettünk. Meg is jegyezte, hogy engem egyszer össze kellene hozni a fiával. Ennyiben maradtunk. Megint eltelt pár év, és Ildikó már név szerint engem hívott a tévében induló új műsorához. A sors úgy hozta, hogy Csabával ketten lettünk a műsorvezetők. Az első próbafelvétel óta együtt vagyunk. Tíz éve.

– A tanulság?

– Úgy kell férjet választani, hogy meg kell nézni az anyukáját. A vér nem válik vízzé. Egy kolléganőm mondta: „Csillus, te el voltál késve, hisztiztél, minden bajod volt és a férjed valami olyan mérhetetlen nyugalommal és kedvességgel szerelt le téged, hogy elképesztő.” Ez így megy tíz éve. Csaba ugyanolyan, mint az apja. Én meg pont olyan vagyok, mint az Ildikó. Egyébként ő is nagyon jól ment férjhez, és ebben azért neki is rész volt. Aláírom, hogy az én férjem nagyon jó, de ebben azért én is benne vagyok. Na, meg szerencse is kell hozzá. Férjet fogni könnyű, de egy ilyen anyóst is, mint Ildikó? Ehhez jön még a fiam, aki tiszta apja. Vele teljes a család.

Egyből nem lehet választani.

Csilla már kislányként kinézte magának a párját és szerencsére sorsuk könyvében is az volt megírva, hogy egymásra leljenek. Jakupcsek Gabriella viszont kétszer ment férjhez ,és mindkétszer jól.





– Hogyan lehetséges ez?


– Ahhoz, hogy az ember jól menjen férjhez, össze kell gyűjteni a választékot. Egyből nem lehet válogatni. Úgy gondolom, nekem nagy választékom volt, és jól választottam. Az első férjemtől kilenc év után váltam el és nem azért, mert rossz volt a házasságunk. Egyszerűen mást hozott az élet. Akkor még nagyon fiatal voltam, és nem sokat kísérleteztünk. Úgy érzem, másodszor is jól választottam. Ez is tart már tizenkét éve.

– A második férjed más mint az első?

– Pont az ellenkezője. A hétköznapokban nagyon erős és fantasztikus támasz. Míg az első házasságomban olyan férjet kerestem, amilyen én vagyok, a másodikban épp az ellenkezőjét. Abban tud erősíteni, amiben gyenge vagyok.

– Másodjára mégiscsak jobban választottál?

– Nem. Szerintem türelmesebb vagyok vele, mint az elsővel. Végül is bármelyik házasságot fel lehet rúgni, okot mindig találni rá, de nem ezen múlik. Hanem azon, hogy van-e benne érték, vagy hogy kora előrehaladtával egyre türelmeseb-e az ember. Már én sem akarok válni, bár sosem lehet tudni. Az elsőtől sem akartam elválni igazából.


A teljes cikk a március 30-án megjelenő, 13. heti Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top