Aktuális

Hit, humor, hûség

Dr. Szentgáli Zsolt éppen krisztusi korban van. Sok tekintetben már rendezõdött az élete: olyan hivatást választott, amelyben örömét leli, jó barátai vannak, akikkel kedvelt szórakozásainak hódolhat.





Azt is pontosan tudja, milyen típusú kapcsolatban érezné jól magát. Már csak a társát kell megtalálnia hozzá!


– Mivel foglalkozol?
– Egy budapesti gimnáziumban tanítok történelmet. Nagyon szeretem a munkámat, a diákokkal is jóban vagyok. Modern kori magyar történelemből doktoráltam, de katolikus teológiát is végeztem. Remélem, egyszer alkalmam nyílik majd hittant is tanítani.
Én magam egyébként egyelőre még nem vagyok fővárosi: Kápolnásnyéken lakom, ami 40 kilométerre található Budapesttől. Most még mindennap ingázom reggel és este, de rövidesen Budapestre költözöm. Olyan lányokkal szeretnék megismerkedni, akik szintén a fővárosban élnek, vagy más módon kötődnek ide.

– Ezek szerint hívő ember vagy?
– Igen, és az is fontos számomra, hogy az a lány, akivel majd összekötöm az életemet, szintén hívő legyen, vagy legalábbis legyen nyitott a hit felé.

– Mesélj a hobbijaidról!
– Szeretem a jó filmeket és a tartalmas könyveket. Cikkeket is szoktam írni: amikor heteken-hónapokon át foglalkoztat valami, írok egy esszét, amit elküldök a suliújságnak és a barátaimnak. Olyan is volt már, hogy egy országos napilap is közölte az írásomat. Focizni is szeretek, persze csak amatőr módon. Kapus vagyok a csapatban. Érdekes ez: csapatjáték közben is elkülönülök kicsit ezáltal. Az életben is pont ilyen vagyok: egy közösségen belül is magányos szerepet vállalok néha. Szeretek túrázni, imádom a hegyeket! Együtt megyünk a barátokkal, de mindig nálam van a térkép. Ennél több irányító szerepre nem vágyom, a családon belül sem – ám ez nem jelenti azt, hogy papucsférj leszek. Tudok nagyon makacs is lenni, de általában szelíd és engedékeny vagyok.

– Mire van szükség az összhanghoz?
Azt gondolom, hogy a házastársaknak a legalapvetőbb dolgokban egyet kell érteniük. A humor nagyon fontos számomra. Az iskolában is olyan tanárnak ismernek, aki gyakran mosolyog. Mint mondtam, szeretek kirándulni! Remélem, a lány, akivel megismerkedem, nem csak a négy fal között szeret majd ülni. Ne ijedjen meg Dobogókőtől vagy Kékestetőtől sem!

– Milyen értékeket becsülsz egy nőben?
– Fontos számomra, hogy egy nő legyen szelíd. Ma már kevesen használják ezt a kifejezést. Hadd magyarázzam meg, én mit értek alatta! Nem mulya vagy bárgyú, hanem okosan szelíd nőt keresek! Ami egyébként egy lányban először megfog, az a tekintete. Személyes találkozáskor rögtön kiderül, van-e benne valami, ami megragad.

– Milyen legyen még a kedvesed?
– Mivel úgy érzem, lélekben kicsit fiatalabb maradtam a koromnál, ráadásul a nők sokszor érettebbek, mint az azonos korú férfiak, a barátnőm ne legyen idősebb harminc évesnél! Én 173-174 cm magas vagyok, így olyan lányt tudok magam mellett elképzelni, aki maximum 172 cm magas. Hogy hány kiló az a lány, akit társamul választok, nem számít. Ha elvarázsol a lényével, lehet duci is! Persze ne legyen 90 kiló, de 30 sem! Elsősorban az arcát nézem meg: fontos, hogy szép legyen. Hogy mi a szépség? Ezt nem lehet sablonosítani. Legyen benne valami varázs, ami az arcán is tükröződik!

– És milyen ne legyen?
– Ne sipákoljon egy lankás hegyoldaltól, és ne essen kétségbe egy megoldandó problémától! Ha esik a hó, akkor se akarjon mindenáron otthon ülni. Legyen benne élet, de ne legyen „buli-lady”!

– Mit kaphat tőled egy nő?
– Hitet, humort, hűséget. Nem vagyok kalandor-alkat. Ha megtalálom az Igazit, szóba sem jöhet semmiféle erkölcsi kicsapongás! Szeretek mélyen és tartalmasan beszélgetni. Férfi létemre a házimunkából is részt vállalok, ha kell: mosogatok vagy takarítok, ha úgy adódik. Annak persze nagyon örülnék, ha a kedvesem főzne. De alapvetően egyenjogúságra és kölcsönösségre törekszem. Ennek belülről kell fakadnia. Tegyünk meg sok mindent egymásért! A pénz nem játszik nálam túl nagy szerepet. Nem vagyok gazdag, de van egy biztos állásom. Sok nevetést is ígérhetek! Erkölcsileg konzervatív vagyok ugyan, de csak erkölcsileg! Ez egyáltalán nem jelent sótlan élrevasaltságot!

– Mit gondolsz a megjelenésedről?
– A lényeg, hogy az ember ápolt legyen, de nem vagyok az elegancia megszállottja. Más a fontos az életben. Jogosítványom sincs, kirándulni is inkább vonattal megyek.
A hosszú haj fontos nekem, nem jelent elhanyagoltságot! Számomra az önkifejezés eszköze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top