Aktuális

Esély az Életre

– A vendéglátóiparban szerettem volna dolgozni, de folyton arra gondoltam: bármennyire is igyekeznék, ki akarna egy „ilyen” nõt látni a pult mögött? Mikor ott az a sok csinos lány… Nem is sikerült bekerülnöm.





Andrea ma már könnyebben beszél arról a huszonkét évről, amelyet a külseje miatt szégyenkezve élt le: egy születési rendellenesség folytán nem lehetett olyan szép arca, amilyet talán a génjei engedtek volna. – Már általános iskolában is mindenféle megalázó becenevet ragasztottak rám – emlékszik vissza. – Azt is megszoktam hamar (amennyire ezt meg tudja szokni az ember), hogy a hátam mögött olyanokat hallok az utcán: „Figyu, ott az álarcos rém abból a horrorfilmből, a Sikolyból…!” Pedig én nem tehettem róla, így születtem…
Pár hónapja viszont megtörtént vele a csoda: az egyik kereskedelmi tévécsatorna „átváltoztató show-jában” új állat, orrot, füleket – új arcot kapott. Aki ismeri, mindenki azt mondja, Andit mintha nemcsak testileg, de lelkileg is kicserélték volna. A műtét után első dolga volt egy új helyen munkát keresni (ahol nem ismerték a régi arcát). Most már volt mersze hozzá. Szinte azonnal felvették.
– Az első, amit észrevettem, talán nem is az emberek reakciója, hanem az, ahogy én viszonyulok hozzájuk – jó adag felszabadultság hallatszik a hangjában. – Eltűnt a fal, amelyet régebben abban a pillanatban felhúztam magam köré, ahogy szóba kellett elegyedtem valakivel. Már merek beszélgetni! Férfiakkal is! A munkahelyemen is! El nem lehet mondani, micsoda különbség, ahogy hozzám szólnak, ahogy rám néznek… Most éreztem csak meg, milyen is nőnek lenni. És hogy milyen az, amikor van miért küzdeni, hajtani, dolgozni. Azt hiszem, végre esélyt kaptam. Esélyt az Életre…







A hét témája a Nők Lapjában: Szépeknek áll a világ?
Az élet nem igazságos. Kit többé, kit kevésbé kellemes külsővel áld vagy ver. Mindig sejteni lehetett, hogy így van, az utóbbi időben számos tanulmány is igazolta: a szépeknek áll a világ. A munkaerőpiacon pedig a helyzet egyre csak fokozódik… A nagyobb cégek szinte gyűjtik a jó megjelenésű embereket: a magas, karcsú és szabályos arcú nők és férfiak – a jelek szerint – könnyebben kapnak állást, nagyobb karrier vár rájuk, sőt, állítólag több fizetést vihetnek haza. De még sincs minden veszve?


A témához kapcsolódó további írások:
Csak semmi szélsőség 
A “problémás” munkaerő
A siker titka


A témáról bővebbet olvashatsz a Nők Lapja június 1-jén megjelenő 22-es számában!


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top