Aktuális

Önkéntesek hete ötödször

Mindenkire számítanak az Önkéntesek Hetén, amelyet immáron ötödik alkalommal szervez a magyarországi civileket tömörítõ Önkéntes Program Alapítvány. Figyelemfelkeltõ kampányukhoz csatlakozhatsz!





Az önkéntesek által végzett munka jelentőségére, elismertségének növelésére és népszerűsítésére rendezik meg idén ötödik alkalommal június 6. és 12. között az Önkéntesek Hetét. A szervező alapítvány legfőbb célja az, hogy Magyarország minden részéről a lehető legtöbb civil szervezetet, céget bevonja ebbe az akcióba, ezzel irányítsa a közvélemény figyelmét egy héten keresztül az önkéntes munka jelentőségére és fontosságára.

A tengerentúlon, az Egyesült Államokban, Kanadában, illetve Angliában nagy hagyománya van az önkéntes munkának, nálunk az önkéntesek száma a formális szervezeteken belül 2003-ban négyszázezer volt, tevékenységüket 34 millió munkaórában végezték, ami 16 ezer főállású foglalkoztatott munkaidejét jelenti. Munkájuk értéke meghaladta a 24 milliárd forintot!


Bár a számok jól hangzanak, azért a nyugat-európai és a tengerentúli országokhoz képest Magyarországon van még tennivaló és lehetőség az önkéntes munkában. A tavalyi kampányhoz 17 megyéből 130 szervezet csatlakozott, az ő munkájuk révén 260 önkéntes program zajlott egy évvel ezelőtt.


Az Önkéntes Központ Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyarországi önkéntes munkát végzőket, és az őket foglalkoztató szervezeteket, intézményeket támogassa információkkal, tanácsadással, képzéssel. Fontos feladatuk az önkéntesség kultúrájának terjesztése, valamint az önkéntes munkát vállalók közvetítése.


Az Önkéntesek Hete programjairól bővebbet innen tudhatsz meg!


Több információért az önkéntes munkáról ide kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top