nlc.hu
Aktuális
Ha kettõnkért dolgozik….

Ha kettõnkért dolgozik….

A hobbi mellett, a másik nagy idõrabló tevékenység a munka – az állandó túlórákkal, közbejött, hosszan elnyúló értekezletekkel, tréningekkel, csapatépítésekkel sok nõt ki lehet hozni a sodrából. De nem mindenkit!






„Bocsáss meg!” – kéri a férfi…
…ha a munkája miatt már megint elkésünk a moziból, ha fél éjszaka a barátaival sörözik, vagy ha lekever egy pofont. Megbocsátunk? Mikor és meddig enged a női szív?
Az összeállítást készítették: Szigeti Hajni, Dudics Emese és Fejős Éva


A témához kapcsolódó írások: 


Oldódj fel a megbocsátásban!


Nem egyszerű eset



Mániák bűvöletében

– Kevés dolgot nézek el egy férfinak, de a munkamániát abszolút respektálom – kezdi Baji Andrea, egy mobilkommunikációs szoftverfejlesztő cég ügyvezetője. – Amiatt még sosem sértődtem meg, ha valakivel megbeszéltem egy találkozót délután ötre, de az illető négykor lemondta egy váratlan tárgyalás miatt. Ha tudom, hogy a párom nem azért ül este nyolcig az irodájában, mert a titkárnőjével hetyeg, vagy egyszerűen csak nincs kedve hazajönni hozzám, akkor miért ne fogadnám el, hogy lelkiismeretesen dolgozik. A jelenlegi barátomnál szerencsére, sem okom, sem időm nincs gyanakodni. Mivel ő Veszprémben lakik, én pedig Budapesten, igyekszünk úgy szervezni a programunkat, hogy minél többet lehessünk együtt. Mindketten rengeteget dolgozunk hét közben – ahogy ő mondja: „szalmaszálakat gyűjtögetünk a fészkünkhöz”, de tudjuk, hogy péntektől hétfő reggelig csak egymáséi akarunk lenni. Ha ő jön a fővárosba, igyekszem munkamentessé tenni magam. Ha mégis becsúszik egy halaszthatatlan megbeszélés pénteken 14-től 16-ig, akkor sem veszekszünk miatta. A kedvesem rendkívül hatékony ember, rugalmasan alkalmazkodik a mindennapok diktálta problémákhoz is, így azonnal talál magának elfoglaltságot arra az időre, de úgy szervezi, hogy négy előtt öt perccel már a közelemben legyen – ha végeztem, azonnal ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk.







Baji Andrea
Épp ezért nem nézi el a késést, amit én is utálok. Munkaszituációban sem szeretem, hiszen az már sok mindent előre jelez, ha a partner nem tisztel meg azzal, hogy pontosan érkezik. De a magánéletben még inkább elfogadhatatlannak tartom a „dugó volt, drágám” indokot, hiszen valahol mindig dugó van – oké, számolj rá fél órát, ha fontos vagyok neked!
Mivel a munka most éppen nagyon jelentős helyet foglal el az életünkben, nem tudjuk teljesen kizárni a beszélgetéseinkből, a privát programjainkból sem. De nem is akarjuk! A társam élvezi, hogy bekapcsolódhat a budapesti körforgásba, amikor engem kell egy céges vízi túrára, fogadásra vagy színházi estre elkísérnie. Én pedig nagyon értékelem, amikor megvitatja velem az ő üzleti ügyeit, és egy-egy esetben kikéri a véleményem – szerintem ez az igazi elismerés egy férfitól.

A témáról bővebben a Nők Lapja június 22-én megjelenő 25-ös számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top