nlc.hu
Aktuális
Strandirandi

Strandirandi

Rekkenõ hõség, vízhiány, indulásra kész család. Idén ne a megszokott vízpartot keresse, fedezzen fel új helyeket. Segítünk megtalálni a legérdekesebbeket.





Párunkkal, gyerekeinkkel

Pancsolás a kis vízben, csúszdázás:
ez minden gyerkőc álma. Nem csoda, hogy mind több vízipark létesül, amelyek amolyan gyermek-paradicsomként üzemelnek, természetesen kiegészítve mindazzal, ami a szülők és a nagyszülők számára is örömöt szerez: kellemes, vidám környezet, finom ételek, úszó- és napozó helyek.
Mogyoród
Budapesthez közel, mindössze 18 kilométerre a fővárostól, Mogyoródon található az Aquarénának keresztelt csúszdapark. Kissé borsos ugyan a belépődíj, ám cserébe használni lehet az összes csúszdát és létesítményt. Némi ízelítő a kínálatból: négy emelet magasságból egy 60 méteres, hatpályás csúszda; szabadesés; a leghosszabb csúszda 130 méter hosszú, amely a föld alatt kanyarog; vadvízi folyó, amelyen csúszógumival lehet végig haladni; 300 méter hosszú lassú folyó; a legkisebbek számára alacsony, szivárványszínű csúszda; akrobata medence, ahová egy-három méter magas szikláról lehet beugrani, jacuzzi…  Egyszóval a legkisebb gyerekektől kezdve az adrenalinfüggő apukák mellett a nyugodt ücsörgésre vágyó nagymamákig mindenki megtalálhatja a kedvére való szórakozást. A létesítmény külön szolgáltatása: a helyszínen születésnapi zsúrokat, partikat is lehet szervezni!
Zalaegerszeg
Tizennyolc különböző csúszdával és összesen 6000 m2 vízfelülettel várja a látogatókat a Zalaegerszegtől két kilométerre felépült AquaCity. Kalandvágyó szülők és idősebb gyermekek részére 13 „nehézpályás”, 54-120 méter hosszúságú csúszdát helyeztek el: sötétben kanyargó, nagyon meredek, bepörgetős-csavaros stb.
A többi öt a gyermekeknek épült, akik számára külön vízi játszóparkot is létesítettek, azaz egy tiszta vizű, sekély, különféle játékokkal felturbózott medencét. A park tervezői az abszolút legkisebbekre, a magzatokra is gondoltak. Várandós kismamák számára ugyanis, valamint két év alatti kicsiknek a belépés ingyenes!
Siófok
A családdal kirándulók számára a Balaton is remek lehetőségeket rejt. Siófok-Sóstó strandját egyenesen Family Beach-nek nevezték el, ezzel is jelezve, hogy a családokat várják, s korra való tekintet nélkül, a csöppségektől kezdve a nagyszülőkig mindenki számára nyújtanak szórakozási lehetőséget. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy ez az egyhektáros alapterületű strand 2003-ban elnyerte a német ADAC minősítést – ezzel jutalmazták, mint a Balaton legszebb és legtisztább strandját.
A fő attrakció persze maga a tó, és az itt kiépített sétány, a hínármentesített tófenék és a napozásra, ejtőzésre alkalmas vízpart. Két mártózás között a sportszenvedélynek lehet hódolni: röplabda, lábtengó, ping-pong…
A kicsik számára óriáscsúszdát építettek, de nem hiányzik a játszótér, a homokozó és a légvár sem. S hogy csemetéinket felkészíthessük az életre, a mini gokart pályán a vezetés alapjait sajátíthatják el. Az est leszálltával pedig
a parton beindul az igazi balatoni éjszaka, amely a romantikus vízparti vacsorától kezdve a bulizásig számtalan lehetőséget rejt. Ekkor már ingyenes a belépés.

Barátokkal és barátnőkkel
Ha már elegük van a város zsivajából, és aktív feltöltődésre vágynak, toborozzanak össze két kis csapatot, és mérjék össze erejüket a vízparton.
Debrecen
Az egyik legnagyobb fedett wellness-strand a debreceni Aquaticum Wellness-szigete, ahová elsősorban azoknak érdemes elmenniük, akik szeretik a masszázst. Itt ugyanis a legkülönfélébb változatait próbálhatják ki, csak néhány ezek közül: mézmasszázs, tibeti gyógyító masszázs, sivatagi méregtelenítő sómasszázs, lomi-lomi, vagyis hawaii gyógyítómasszázs. Emellett persze a wellness teljes eszköztárát felsorakoztatják, például van wellness-fürdő, wellness-kezelés, wellness-arckezelések, SPA marine, természetgyógyászati kezelések, tornák, fitnesz, és még millió finomság.
Sárvár
Itt egy fedél alatt található a termálvizes kúra és a kényeztető pihenés. Ami a gyógyfürdői szolgáltatásokat illeti, a fürdő egyedi szolgáltatása a neves Sárvári Termálkristály felhasználása a sóbarlangban, valamint az inhalációs kezelés során és a Sárvári Termálkristály kádfürdőiben. Nevezetessége a helynek, hogy elkalauzolják az érkezőket a szaunák világába: vannak aromakabinok, gőzfürdők, különböző hőmérsékletű finn szaunák, gőzös szauna és Kneipp-medence. De Sárváron is, Debrecenhez hasonlóan gondolnak a különleges masszázsokra, így például az országban egyedülálló terápia is igénybe vehető. Ez nem más, mint a tibeti hangmasszázs, amely segít megszabadulni a mindennapi gondok okozta stressztől, visszaállítja a test és a lélek harmóniáját.
A csendre vágyók a Mediterrán kertben pihenhetnek le, amelyet úgy alakítottak ki, hogy jól lekülönüljön a medencék lármás forgatagától. Itt relaxálni – akár jógázni vagy taichizni – is lehet.
Gárdony
Itt található a Sport Beach, amely kifejezetten a fiatalokra épít. Például országos jelentőségű szórakoztató programokat szerveznek, azaz tulajdonképpen egész nyáron át tartó koncertsorozatot. Hogy a harmincas-negyvenes korosztály tagjai se maradjanak ki a jóból, nemzetközi reagge és rock and roll fesztivált is rendeznek. Másik nevezetessége a helynek a sportlehetőségek széles tárháza. Itt tartják 2000 óta a legjelentősebb hazai strandsportok döntőit, valamint nemzetközi versenyeket is rendeznek a hazánkban eddig kevéssé ismert sportágakban: korfball, frizbi, petanque…
A hétvégi belépőjegy árában benne van az aqua fitness – tornaóra térdig érő vízben –, és a kangoo jump – tornacipőre húzható ruganyos talp aerobikhoz – programokon való részvétel. Megnyugtató, hogy a rengeteg idegen kifejezés ellenére a személyzet jól beszél magyarul. Szombat délutánonként hab-partyt rendeznek, amelynek során óriási csőből nyomják a szappanhabot, ezért úszószemüveget ajánlunk hozzá.


Ha további ajánlatainkra is kíváncsi, olvassa el a teljes cikket a Nők Lapja Évszakok július-augusztusi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top