Aktuális

Akár te is lehetnél…

Van egy lány. Aki már nem is lány, hanem boldog édesanya. Mos, fõz, takarít, gyûlöli a partikat. Leginkább otthon szeret lenni, miközben kényezteti családját. Egy hétköznapi tünde anyaszerepben.

Leszokott a dohányzásról, néha fogyókúrázik, férjét pedig eltiltotta a gördeszkázástól, merthogy egy apuka ne csináljon magából bohócot ilyen kamaszos hobbival, ami különben is veszélyes. Közben pedig van egy sztár, regénybe illő gyerekkorral, irgalmatlanul zűrös szülőkkel, modellkarrierrel és veretes hollywoodi pályafutással a háta mögött. Mindkettejüket úgy hívják: Liv Tyler.

Minden abba az irányba mutatott, hogy Liv Tylernek göröngyös lesz az útja, szerepet kap életében a drog, az alkohol, a lelki terhek megroppantják, ha pedig – angyali szépségének köszönhetően – valóban sztárrá válik, hát Isten őrizzen tőle mindenkit, annyira hisztis és labilis lesz, és nekiáll két végén égetni a gyertyát.

Ehhez képest Liv úgy halad előre, mint kés a vajban, véghezvitt mindent, amit Amerika álomvilágában bárki elérhet, közben pedig normális, kiegyensúlyozott, intelligens nő maradt. December óta pedig példás családanya. Hogy is van ez?






Léha szülők – Liv imádja őket

Itt vannak mindjárt a szülők. Mindketten megérik a pénzüket. Liv Tyler anyja, Bebe Buell, sűrű életet tudhat a háta mögött. A szépséges nő a legnagyobb modellügynökségek üdvöskéje volt, és 1974-ben meg sem állt a nyuszis magazin címlapjáig. Ennél jobb ajánlólevél pedig nem is kell ahhoz, hogy ismert férfiak halmozzák el kitüntetett figyelemmel. Bár hat évet húzott le Todd Rundgen zenésszel, közben is a rockszakma gyertyalángja körül verdeső pillangó volt. Igazi „groupie”, aki megfordult Mick Jagger, Iggy Pop, David Bowie és a Led Zeppelin gitárosa, Jimmy Page ágyában (vagy koncertöltözőjében). A nem mindennapi gyűjtemény egyik legdicsőbb trófeája az Aerosmith széles szájú frontembere, Steven Tyler.

Akinek cherokee indián, orosz és olasz vér csörgedezik az ereiben, és Steven Victor Tallarico néven látta meg a napvilágot. Hetvenben megalakította az Aerosmith zenekart, és néhány éven belül az élvonalba tört. A rock és a blues elemeit vegyítő csapat már a hetvenes években aranylemezeket gyártott, és természetesen nem kerülték el őket a rock and roll életforma sötét árnyai sem. Ittak és drogoztak, de nagyon keményen. A bajok a nyolcvanas évekre tetőződtek, amikor rendőrségi ügyük is lett mindebből, aztán, amikor Steven egy koncerten összecsuklott a mikrofon mögött és elterült a földön, szépen besétáltak az elvonóra. Az énekes állítólag itt fogalmazta meg saját sírfeliratát: „Itt fekszik Tyler, a Sikoly Démona, aki sosem ébredt fel az álmaiból, mígnem benyelt egy adagot a mágikus italból, és most maga mögött hagyta édes érzéseit.” Valóban világcsoda, hogy Tyler egyáltalán életben maradt, mint ahogy az is, mekkora lendülettel pörgeti a szalagokkal teletűzdelt mikrofont az Aerosmith-koncerteken, mind a mai napig.

Nos, ennek a két hóhányónak a lánya a tündéri, éteri szépségű és két lábbal a földön álló Liv Tyler.

A teljes cikk a 30. heti, július 27-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top