nlc.hu
Aktuális
Halál a horoszkópban

Halál a horoszkópban

Az asztrológiának többféle ága van, közülük a legizgalmasabb az óra horoszkópia. Egy esemény kezdésének pontos idejére számítjuk ki.





Ebből kiolvasható, hogy milyen körülmények támogatják vagy akadályozzák a tervezett dolog megvalósulását. Persze vannak részletek, amelyeket az asztrológus sem tud leírni, mert a fantáziája nem olyan színes, mint maga az élet!

Tavaly nyár végén az egyik kozmetikai cég új márkát vezetett be Magyarországon, amihez színpompás show-műsorral egybekötött üzletnyitást terveztek. Már régen kipostázták a meghívókat, a táncosokkal és a partiszervizzel a szerződést kötöttek, amikor az egyik munkatársuknak – aki történetesen a barátnőm – eszébe jutott megkérdezni, hogy vajon majd mindez jó csillagzat alatt történik-e.

A megadott időpontra felrajzolt órahoroszkóp azt jelezte, hogy a nyitás rendben zajlik, és a márka rendkívül sikeres lesz. De előtte egy váratlan haláleset káoszt okoz, miatta át kell szervezni a munkát, és megfeszített iramban dolgozni. Barátnőm gyors minifelmérést végzett a kollégái körében: vajon kinek van súlyosan beteg vagy idős hozzátartozója? Hiszen, ha az órahoroszkóp jelezte szomorú esemény bekövetkezik, akkor az átmenetileg hiányzó munkatársat tényleg nehéz lesz pótolni.

Mivel mindenkinél mindent rendben talált, a dolog lassan elfelejtődött. Már csak három nap volt a nyitásig, amikor a boltvezető sminkmestert felkérte az egyik női magazin, hogy készítse el egy divatfotózáson a modellek sminkjét. A fényképezéshez különleges háttérre, repülőgépekre volt szükség, ezért a kis csapat egy Budapesthez közeli reptérre indult. Aznap csodás idő volt, a munka vidám, önfeledt hangulatban zajlott, ami a fotók szépségén is megmutatkozott. A csapat a visszainduláshoz készülődött, amikor a munkában résztvevő pilóta felajánlotta: aki szeretné, azt szívesen felrepíti a magasba. A sminkmester volt a leglelkesebb jelentkező, aki boldogan dobálta puszijait a földön maradóknak. Amikor a gép a levegőbe emelkedett, a két ember végzetének szálai végérvényesen egymásba kapcsolódtak, mert néhány perc múlva lezuhantak és szörnyethaltak.

A tragédia – amellyel a sajtó is sokat foglalkozott – sokkolta az üzlet dolgozóit, akik nemcsak a döbbenet miatt bénultak le, hanem később azért is, mert sok mindenről ők nem, csak az üzlet vezetője tudott. Végül megfeszített tempóban, napi huszonnégy órát dolgozva úrrá lettek a nehézségeken, az üzletnyitás jól sikerült, és a márka népszerűvé vált a vásárlók körében.

A tragédia ideje

Színésznő barátnőmet, ha felkérik egy szerepre, tudja, az órájára kell pillantania, hogy a megbízás pontos idejére elkészített horoszkópból kifürkésszük a darab jövőjét. (Például, hogyan fogadja majd a közönség, az előadás mennyi örömet szerez a színészeknek, milyen kritikát kaphat a darab stb.) A tavalyi színházi évad kezdete előtt érkezett tőle egy vidám SMS, amelyben boldogan üzente: fantasztikus darabban kapott szerepet, nagyszerű kollégákkal játszhat együtt. Azonnal kiszámoltam az órahoroszkópot, és én is lelkesen válaszoltam, ha ez tragédia, akkor nagy siker lesz! A horoszkóp halált, veszteséget mutat, amely a nagy nyilvánosság előtt zajlik, és sokan foglalkoznak majd vele. Vagyis tragédia bemutatására pompás az idő. Kiderült, hogy vidám darabot játszanak, így aztán el sem tudtuk képzelni, vajon mit üzenhetnek a csillagok.

Aztán tavaly november 28-án bekövetkezett a tragédia, csak nem a színház, hanem az élet színpadán. Amikor a színházban elkezdődtek a darab próbái, közúti balesetben váratlanul meghalt az egyik főszereplő, Bubik István. A veszteséglistát ez a tragédia úgy növelte tovább, hogy lekerült a műsorról még két olyan előadás, amelyben a barátnőm a nagyszerű színésszel együtt játszott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top