nlc.hu
Aktuális
Húsz évesen a férfiakról

Húsz évesen a férfiakról

A húszas korosztály képviseletében kérdéseinkre válaszoló Linda jelenleg mint riporter-hírszerkesztõ dolgozik egy regionális adónál, a Gazdasági Rádiónál.






A hét témája a Nők Lapjában:
Így változunk mi

Négy nőt, négy korosztály hölgyeit szembesítettük ugyanazokkal: a férfiakra, párkapcsolatra vonatkozó kérdésekkel. Ha kíváncsiak, hogyan változik a szerelemhez való viszonyunk, a férfiakról alkotott véleményünk, vagy éppen az ideális férjről „álmodott” képünk, böngésszék át a húszas évei elején járó riporter, Tóth Linda, a harmincas éveit taposó piackutató, Galácz Márta, ötvenen túlról a trénerként dolgozó Nagy Edit és a hetvenes korosztály képviseletében, a Nők Lapja egykori munkatársának, Osvát Katalinnak válaszait.

A témához kapcsolódó cikkek:


• Harminc évesen a férfiakról»

• Ötvenesen a férfiakról»

• Hetvenesen a férfiakról»


Az összeállítást készítette: Szigeti Hajni
 

Tóth Linda a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán, médiamenedzser szakirányon végzett. A rádióhoz egy évvel ezelőtt gyakornokként került, de ma már saját műsorát is szerkeszti, illetve vezeti. Amellett, hogy úgy érzi, beleszeretett ebbe a műfajba, szívesen kipróbálná magát rendezvényszervezőként vagy akár marketingszakemberként is. Az első pillantásra nyugodt, harmóniát sugárzó lány, saját bevallása szerint imád nyüzsögni, jönni-menni, pörögni, bár, ha a könyvespolcára tekintünk, kiderül az is, hogy igazi könyvmoly. Fiatal kora ellenére sok mindent megtapasztalt már: szülei válása után, édesapjával és öccsével – legnagyobb szomorúságára – megszakadt a kapcsolata, Lindának hamar a saját lábára kellett állnia. Utólag azt mondja, mindez csak a javára vált: megtanult küzdeni, az örömöt, a szeretet értékelni.

1. Hány évesen randevúzott először?

– Tizenöt voltam, a fiú tizenhét, és egy evezőstúrán ismerkedtünk meg. Vele csókolóztam először, de a kapcsolatnak vége lett, mielőtt igazán elkezdődhetett volna: a két év korkülönbség akkor még „válóoknak” minősült.


2. Milyen férjet képzelt magának tizenhat évesen és (ha van) milyen a férje most?

– Akkor még nem gondolkoztam ezen, de most egy olyan férjre vágyom, akire felnézhetek, akivel harmonizál a világszemléletem, akivel nagyjából ugyanazok a céljaim.









Tóth Linda
3. Milyen az eszményi randevú és milyennek képzelte tizennyolc éves korában?

– Egykor természetesen gyertyafényes, éttermi vacsoráról álmodoztam, ahol virággal vár egy iszonyú udvarias pasi. Most viszont már tudom, nem számítanak a külsőségek, csak a kettőnk közt lévő harmónia legyen meg.



4. Ha három tulajdonsággal kellene jellemeznie a férfiakat, mit mondana?

– Egyre kevésbé mernek felelősséget vállalni, egyre kényelmesebbek és karrieristák.


5. Mi az, amit soha nem bocsátana meg egy férfinak?

– A hazugság. Valljon be mindent, üljünk le beszélni, és akkor kiderül: vagy meg tudjuk oldani a problémát, vagy nem.


További kérdéseket és válaszokat a Nők Lapja szeptember 21-én megjelenő 38-as számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top