nlc.hu
Aktuális
Ötven évesen a férfiakról

Ötven évesen a férfiakról

Eredetileg magyar-történelem szakos tanárként végzett, kedves, figyelmes, megbízható, az ötvenes éveit taposó Nagy Edit. Az utóbbi néhány évben kreativitás- és személyiségfejlesztõ tréningeket szervezett Egerben.






A hét témája a Nők Lapjában:
Így változunk mi

Négy nőt, négy korosztály hölgyeit szembesítettük ugyanazokkal: a férfiakra, párkapcsolatra vonatkozó kérdésekkel. Ha kíváncsiak, hogyan változik a szerelemhez való viszonyunk, a férfiakról alkotott véleményünk, vagy éppen az ideális férjről „álmodott” képünk, böngésszék át a húszas évei elején járó riporter, Tóth Linda, a harmincas éveit taposó piackutató, Galácz Márta, ötvenen túlról a trénerként dolgozó Nagy Edit és a hetvenes korosztály képviseletében, a Nők Lapja egykori munkatársának, Osvát Katalinnak válaszait.

A témához kapcsolódó cikkek:


• Húsz évesen a férfiakról»

• Harminc évesen a férfiakról…»

• Hetvenesen a férfiakról…»

Az összeállítást készítette: Szigeti Hajni 

A tanfolyamokon az jelenti neki a legnagyobb élményt, hogy rengeteg embert megismerhet, segítséget nyújthat nekik, hogy a szeme láttára nyílnak meg a résztvevők, felfedezve értékeiket, rejtett tartalékaikat, amelyekkel saját magukat és társaikat is gazdagítják. Szereti a nyüzsgést, a kihívásokat, fiatalabb korában színjátszást, szalon- és népi táncot tanult, színházba, hangversenyekre, táncolni ma is szívesen jár. Férjével gyakran olvastak fel egymásnak verseket, nagy kedvencük volt Tóth Árpád Esti sugárkoszorúja – nemhiába tartott harminchárom évig a szerelmük. Ahogy a barátai mondják, Edit ízig-vérig nő, igazi „boszi-mami”, akire muszáj odafigyelni.


1. Hány évesen randevúzott először?

-Tizenhat éves voltam, amikor egy főiskolás fiúval a közel hét évig tartó éteri (testi kapcsolat nélküli!) diákszerelem kezdődött. Sajnos, egyszer csak kiderült, hogy egy másik lány gyermeket vár tőle, úgyhogy szörnyen összetörve, de azt mondtam neki: a gyereke mellett a helye.


2. Milyen férjet képzelt magának tizenhat évesen és (ha van) milyen a férje most?

– A férjem négy évvel ezelőtt halt meg, ő volt számomra a tökéletes férfi – olyan, amilyet tizenhat évesen elképzeltem. Mindig is az érettebb, idősebb férfiak bűvöltek el, odaadó férjet szerettem volna, aki szerelemmel, aggódással, törődéssel vesz körül, és ezt szerencsére meg is kaptam.









Nagy Edit
3. Milyen az eszményi randevú és milyennek képzelte tizennyolc éves korában?


-Az első randevúm egy főiskolai gólyabálon zajlott, és álomszerű volt: a fiú először körbevezetett engem, a kis gimnazistát, megmutatta az ő iskoláját. Bemutatott a barátainak, rengeteget táncoltunk, mégis el tudtunk vonulni, amikor kettesben szerettünk volna lenni. Ehhez a nyüzsgő bulihoz képest, ma már inkább a meghittségre helyezném a hangsúlyt, bár most is imádok táncolni, és szívesen megyek társaságba. De a randin a hangulat, a szerelem a lényeges.


4. Ha három tulajdonsággal kellene jellemeznie a férfiakat, mit mondana?

-Nem tisztelik elég mélyen a nőket, okosak és pletykásak.
Katalin: Valószínűleg a korom miatt, velem udvariasak és tiszteletteljesek, egyébként hebehurgyák és szórakozottak.


5. Mi az, amit soha nem bocsátana meg egy férfinak?

– Ha megütne egy nőt. Nem feltétlenül engem, bárkit, aki nőnemű. A fizikai terror láttán bennem meghal valami.


További kérdéseket és válaszokat a Nők Lapja szeptember 21-én megjelenő 38-as számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top