Aktuális

Palotás Petra: Vagányság és romantika

– Tisztában vagyok a jó és a rossz tulajdonságaimmal egyaránt – szögezi le Palotás Petra, az Ötlet-ház és egy élõ telefonos tévés játék mûsorvezetõje. – Egyik erõsségem a problémamegoldás.








A hét témája a Nők Lapjában:
Én és a tükörképem

Mindannyiunkban él egyfajta kép önmagunkról. Néha hasonlóan látjuk magunkat, mint ahogyan a szeretteink minket, de némelykor előfordul, hogy egészen mást mutat a tükör, mint amilyen képet önmagunkról dédelgetünk. Játsszunk most egy kicsit! Az alábbiakban két ember vallja meg, hogyan látja önmagát, a tükröt pedig szeretteik, barátaik tartják eléjük.

A témához kapcsolódó írások:


• Így látják Petrát»

• Bradács Ági: Ég és föld között»

• Így látják Ágit»

Az összeállítást készítette:
Fejős Éva 

A jég hátán is meg tudnék élni, minden helyzetből képes vagyok a legjobbat kihozni. Sosem estem kétségbe, ha megszűnt egy munkahelyem, abban a pillanatban tudtam, mi lesz a következő lépésem. Ugyanis mindig van – az életem minden területén – egy „A” tervem, ugyanakkor ott a „B” terv is, amely arra vonatkozik, hogy mihez kezdjek, ha az „A” terv nem sikerül. Elég önálló vagyok, talán azért, mert tizenhat évesen egy évig Németországban tanultam. Amikor kimentem, nem beszéltem németül, a családom itthon maradt, én egy kedves, német családnál laktam. Gyorsan feltaláltam magam: eldöntöttem, hogy a suli mellett dolgozni fogok, és ezért mindenhová jelentkeztem, ahol kisegítő munkást kerestek. Igaz, alig gagyogtam még németül, tehát nem értettem, milyen munkakörbe keresnek embert, de jelentkeztem. Például bementem egy pubba, ahol furcsán néztek rám, amikor mondtam, hogy a kisegítői állásra jelentkezem. Kérdezték: van ebben némi tapasztalatom? Hogyne, feleltem, otthon mindig ezzel foglalkoztam suli után! Hitetlenkedve néztek rám, persze nem vettek fel. Később, otthon néztem meg a szótárban, milyen munkakört hirdettek, és kiderült: kidobóembernek jelentkeztem, ezért mustráltak olyan furcsán…
Jó a retorikai képességem – ezt valószínűleg édesapámtól örököltem, aki évtizedekig a József Attila Gimnázium igazgatója volt –, össze tudom szedni a gondolataimat. Nemrég apukám hetvenedik születésnapján spontán beszédet mondtam, és mindenki meghatódott. Talán ezért is érzem az élő műsorokat közel magamhoz, azonban tudom, hogy – annak ellenére, mennyire szeretem a műsoraimat – még nem találtam meg teljesen a helyem a szakmában, mert többre lennék képes.





Egyik fő hibám a türelmetlenség, a másik a makacsság. Ám ma már egyre inkább képes vagyok kívülről nézni önmagamat és a problémákat is, és ez azzal jár, hogy egyre fegyelmezettebbé válok. Fizikailag törékenynek tartanak, de belül nagyon erős vagyok. A munkában is fegyelmezettnek érzem magam, bár egy jó poénért képes lennék bármit odaadni. Sokszor igyekszem a társaság középpontjában lenni. A barátaimhoz hűséges vagyok, szeretem meglepni őket. Magamat is gyakran meglepem valamivel: például egy-egy ruhadarabbal. Úgy gondolom, elég jó érzékem van a lakberendezéshez és az öltözködéshez. Ezért is indítok tanfolyamokat civil nőknek, akik szeretnék a legjobbat kihozni önmagukból.

Gyorsan hozok döntéseket, mert nem tudom elviselni a tétovázást. Pár perc alatt döntöttem a kocsim lecseréléséről (pedig éppen nem volt pénzem új autóra, így hitelt is kellett intéznem), és régi a lakásomat is „hirtelen felindulásból” adtam el. Gyenge pontom az utazás: szinte az összes pénzem erre költöm. Most arra spórolok, hogy jövőre elvigyem anyut Thaiföldre. Rettegek a repüléstől, mégis repülök, mert csak így ismerhetem meg a világot. Autózni viszont szeretek, bár csak akkor érzem biztonságban magam, ha nálam van a kormány. Így van ez az életem többi területén is: nem szeretem kiadni a kezemből az irányítást.
Kettősség él bennem: barátaim szerint vagány lány vagyok, akibe azért „beoltották” a romantikát. A magánéletem rendben van, úgy hiszem, megtaláltam a társamat. Mindketten erős egyéniségek vagyunk, ezért időnként harcolunk egymással. A következő nagy lépcső a gyermekvállalás lesz, de még nem tudom, mikor jön el az ideje.

A témához kapcsolódó további írásokat a Nők Lapja november 2-án megjelenő 44-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top