Aktuális

Intimtorna férfiaknak

Ki kéne próbálni – gondoltam, ahogy meghallottam, hogy Kriston Andrea nekünk, férfiaknak is tart intim testedzést. Szinte a gondolat megszületésével egyidejûleg jó hangosan ki is mondtam, mire vágyom.

Pár másodperc múlva Busi kollégám is hangot adott ilyetén szándékának. Bocs. Én voltam a gyorsabb. Különben is, ő még fiatal, ráér tornázni. Legalábbis azt hiszi.






Rögtön újságolni is kezdtem ismerőseimnek – tesztelési alapon – hová irányított az újságírói kíváncsiság. Amikor kimondtam ez a két szót: férfi intimtorna, kétféle reakciót tapasztaltam. Az egyik a zavart mosoly, a másik hangos hahota. Ezt követően vicces kérdések következtek, melyekre megpróbáltam legalább olyan viccesen válaszolni. Komolyan nem tudtam, mert fogalmam se volt, mit is takar ez a testedzési forma. Aztán elérkezett a várva várt pillanat, bekopogtattam Kriston Andrea stúdiójának ajtaján, beléptem, majd megtorpantam.

Nem volt semmiféle előzetes elképzelésem a dologról, de arra, hogy ilyen sok férfitársam sürög-forog egy belvárosi lakásban, akik mind az intimtorna miatt érkeztek, nem számítottam. Egy szép, tágas, tornateremszerű szobában telepedtünk le, körben a fal mellett mindenkinek jutott egy kis szőnyeg, amelyre elheveredhettünk. „Na, jól van – gondoltam – így ki fogom bírni az előttem álló néhány órát.” A tanfolyam két alkalomból áll, ami összesen tízórányi tréninget jelent. Mit lehet ennyi ideig csinálni? Ezt nem kérdeztem meg előre, legyen meglepetés. Azt viszont igen, hogy milyen ruha kell ehhez a tornaórához. Azt mondták, mindegy, csak kényelmes legyen. Én a mackót választottam. Üldögéltünk, néztük egymást. Tizenévestől gyakorlott nyugdíjasig mindenféle korosztályból akadt képviselő a teremben. Vártuk, mi lesz. Egyszer csak, olyan ütemben, ahogy azt utoljára Vágó Istvántól láttam, besietett közénk Andrea. Egyetlen csinos nő, harminc heverésző és intimtornára készülő férfi között. Ebből mi lesz?

Prosztatabajok kivédése

Az lett, hogy beszélni kezdett. Kicsit hivatalos hangon, és rendkívül szakszerűen. Arról, mi is ez az egész. A dolog vicces része itt egyelőre véget is ért. Öt perc alatt elfelejtettem az előítéleteimet, a tréning furcsa elnevezését, azt, hogy milyen szokatlan a helyzet, és maradt a csodálkozás, kicsi szégyen, mennyi mindent nem tudok, és az elégedettség, hogy itt lehetek.

„Mire is jó ez az egész?” – teszi fel a kérdést, ami alapvetően mindannyiunkat érdekel, majd sorolni kezdi. Rengeteg problémát megelőzhetünk vele. Ilyen például a herevisszér-tágulat, köznapi nyelvén heresérv, amely bizonyos koron túl sok férfi életét megkeseríti. Hasonlóan kellemetlen probléma az aranyér, amelynek kialakulását szintén elkerülhetik mindazok, akik komolyan veszik az intimtornát. A harmadik nagyon komoly, férfiakat érintő egészségügyi probléma a prosztatával kapcsolatos. Andrea óriási ábrákkal illusztrálva magyarázza el minimális anatómiai ismerettel rendelkező férfiak számára is érthetővé téve, hogyan segíthetünk bizonyos izomcsoportok edzésével a prosztatagondok elkerülésében, illetve a már meglévő bajok enyhítésében. Majd következik a pajzán, de a fentiekkel legalábbis egyenrangú fontosságú terület, a szex. Mire idáig elér az előadás, a csoport minden tagja elfelejtkezik arról, hogy egy fiatal nő magyaráz a genitáliáinkról, álszemérem nélkül, minden hátsó gondolatot, fülledt összekacsintást nélkülöző, egészséges őszinteséggel. Egyébként az egészségügyi és szexuális tanácsok mellett a tanfolyam egyik legértékesebb ajándéka a résztvevők számára épp az a meggyőző fölismerés, hogy a szexualitás, a test intim részeinek megismerése megfelelő módon és helyzetben éppolyan magától értetődő, és száraz tenyérrel megbeszélhető téma, mint mondjuk a politika, a foci, az étkezés, vagy a közlekedési szabályok.

A teljes cikk a 45. heti, november 9-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top