nlc.hu
Aktuális
Ünnepi csúcs

Ünnepi csúcs

Ahhoz, hogy az ünnep elõtti készülõdés stressze ne hagyjon nyomot a bõrén, ismernie kell néhány trükköt. Megsúgjuk, mit kell tennie reggel, illetve a gyertyagyújtás elõtt fél órával.






Jó reggelt, morcoska!

A következő reggeli program nem rabolja el túl sok idejét, mégis tökéletes alapot ad ahhoz, hogy külseje egész nap makulátlan legyen. így nem lesz gond estig!

Bőrtisztítás
A szervezet éjszaka kiválasztott méreganyagai a bőrön keresztül távoznak. Ám ha ezeket nem távolítja el reggel, a krémek hatóanyagai nem tudnak a bőrébe szívódni. A bőrtípusának megfelelő arctejes és tonikos áttörlés után – ne hagyja ki a nyakát sem – jöhet
a hidratáló krém. Ez maradéktalanul és nyom nélkül felszívódik, ha ezután indul zuhanyozni: a gőz hatására ugyanis a pórusok kitágulnak, és a krém a legmélyebb rétegekbe jutva fejti ki hatását.

Váltakozó, aromás zuhany
Kezdjen hideg-meleg váltott zuhanyozással. Először a lábánál, majd haladjon felfelé a szíve irányába. Indítson meleg vízzel, és fejezze be langyossal. Ha ezt már rutinosan csinálja, hideggel végezzen. A bőr kipirulása a vérkeringés jó munkáját mutatja.

Reggeli pattanás
A test éjszakai méregtelenítése miatt reggelre gyakran keletkeznek pattanások. Krémezés előtt és után kenje be a pattanást leszárító, bőrt fertőtlenítő készítménnyel.

Viszkető fejbőr ellen
Stressz, valamint az őszi-téli időszak együttesen idézi elő a fejbőr viszketését. Ezért használjon kíméletes sampont, amely nem szárítja sem a hajat, sem a fejbőrt. Kerülje a túl forró víz használatát, mert az is szárazságot okoz. Különösen jó az avokádó olajat tartalmazó sampon és hajöblítő, amitől fényes lesz a haja és egészséges a fejbőre. A balzsamot érdemes a samponozás előtt felvinni a hajra, és 15 perc után megmosni. Kivételesen hagyja
a sampon habját 5 percig a haján, ezután öblítse csak le.

Dúsító szárítás
A rövid és a középhosszú haj egész nap dúsnak hat és jobb lesz a tartása, ha szárításkor hajtő emelő sprayt fúj rá, és így szárítja meg. Ha nincs ideje hajat mosni, de friss frizurát szeretne, oszlasson el a száraz haján némi fixáló habot, a feje tetején tekerjen néhány tincset csavaróra, és így zuhanyozzon. A meleg gőz prímán formázza a hajat.

Egyszerű, de nagyszerű smink
A családlátogatásokhoz a smink legyen visszafogott és finom. Az ajakra kristályos szájfényt vigyen fel, az ünnepélyességet inkább a szemek és az orcák egyforma csillámlása adja. Már kaphatók olyan természetes színű, csillámpalát tartalmazó púderek, amelyekkel egyaránt kiemelhető a szemhéj és az orca is. A szemtus vonalától élénk lesz a tekintete, de vigyázzon, csak akkor, ha vékonyan, kizárólag a pillák tövébe viszi fel!


Az ünnep estéjére szánt tanácsainkat a Nők Lapja Évszakok december-januári számában olvashatja el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top