Aktuális

“Hiszek az angyalokban”

Zsédenyi Adriennt, azaz Zsédát még akkor ismertem meg, amikor éppen szólókarrierjét tervezgette. Veszélyes vizekre evezett, amikor az igényes popzenét választotta, és tudta, hogy akár bele is bukhat.




Varázslatos személyisége, kedvessége, optimizmusa azonban átsegítette ezen a nehéz időszakon, és mára ő lett az egyik legkeresettebb előadó. Olyannyira, hogy még időpontot egyeztetni sem volt egyszerű karácsonyi interjúnkhoz.

– Ma is fellépsz?

– Ma nem. De ősszel folyamatosan jöttek a felkérések, és öt városban tartottunk nagykoncertet. Így egész évben folyamatosan turnéztam, és rengeteg helyen léptem fel. Igazából nem számolom, de napi rendszerességgel.

– Fel tudsz még menni azzal a lelkesedéssel a színpadra, mint először?

– Nem engedem meg magamnak, hogy bármelyik fellépésem – akár a legkisebb is – ne legyen fontos. Ugyanúgy beskálázok, kisminkelem magam, felöltözöm – nekem minden közönség egyformán számít. Nálam azt a szót, hogy „hakni”, nem lehet kiejteni. Régen ennek a szónak – a nagy öregeknél – nem volt olyan rossz felhangja, mint most. Ma már értéktelenebbnek gondolnak egy ilyen fellépést, mint egy nagykoncertet. A hakni helyett mindig ezért „kisműsort” mondok – nevet Adrienn.

– Mi a teendő, ha gikszer történik a színpadon?

– Milyen gikszer?





– Mondjuk, beszakad alattad a deszka, vagy valaki kisétál a nézőtérről…


– Nem esem kétségbe: ha énekelek, semmi baj nem történhet. Sőt, ha valami miatt a zenei kíséret leáll, akkor hangosítás nélkül énekelek tovább. A közönség ezt mindig értékeli. Meglepett, hogy egyszer valaki kisétált a nézőtérről. Aztán megjelent újra, a cédémmel a kezében: ő akart lenni az első vásárló… Az ilyen helyzetekre is próbálok könnyedén reagálni. Az is megtörténik, hogy táncolni kezdenek.

– De az jó, nem?

– Mindig is szerettem volna, ha táncolnának a koncerten, de akik eljönnek, nagyon szépen felöltöznek – nem mintha ezzel bármi bajom is lenne –, és az elején nem is nagyon tudják, mire számítsanak. Negyedóra múlva aztán rájönnek: hohó, itt buli van! És olyankor már vevők a játékra. A Rám valahol egy férfi vár című dalt a lányok szokták végigénekelni, a Szeress most!-ot meg a fiúk.

– Karácsony előtt, gondolom, fokozott a pörgés.

– Hát ez tényleg a legsűrűbb időszak. Már alig várom, hogy hazafelé tartsunk az autópályán. Családi körben már elengedhetem magam.





– Akkor nem is tudsz különösebben készülődni az ünnepre?


– Már novemberben elindítom az ajándékvásárlási műveletet. Nem az a típus vagyok, aki karácsonykor készít valamit a többieknek, és nem osztom azt a nézetet, hogy a karácsony nem a költekezésről szól. Én rengeteg pénzt költök, sokszor tényleg nem nézve a számjegyeket az árcédulán. Annyira szeretem látni az anyukám, a párom, a barátaim arcán, hogy valami olyasmivel lepem meg őket, amire vágytak! Amit maguknak nem vennének meg. Már jó előre vadászom az elejtett mondatokra.

– Ezek szerint adakozós típus vagy.

– A karácsony nagyon fontos; meg kell adni a módját.

– Mi volt a legszebb ajándék, amit kaptál?

– Mindig az, amit az én elejtett mondataim után kaptam meg. Ahogy elképzelem, hogy a férjem elmegy egy fehérneműboltba, és próbálja elmagyarázni, mit is szeretne… Merthogy ő abszolút nem olyan típus, hogy lazán elmenjen női dolgokat vásárolni. A kozmetikához meg a sminkhez sem ért. Mindig nagy becsben tartom ezeket az ajándékokat: elérzékenyülök tőle, hogy figyelt rám, aztán kigondolta, végül pedig elment, és megvásárolta.

A teljes cikk a 51. heti, december 21-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top