Aktuális

Csúcsformába hozzuk a dekoltázst

A mell és a dekoltázs ápolása nemcsak nyáron vagy a báli szezon közeledtével fontos. A legszebb domborulatokon a bõr érzékeny, allergiára hajlamos, és rendkívül gyorsan megereszkedik – vagyis ne kerteljünk, öregszik.





Genetikai kód

A mellek formája és nagysága genetikailag meghatározott, tehát nem létezik olyan edzésmódszer, amelynek segítségével a kis mellből nagyot formálhatunk. Ha őszinték akarunk lenni, akkor bevallhatjuk, hogy nem léteznek olyan csodakrémek sem, amelyektől nőni fog a mellünk, vagy amely a lógó, megereszkedett kebelből megemelkedett és feszes ciciket varázsolna. Aki nem tudja elfogadni azt, amivel a természet megáldotta, vagy ahogy az évek a legnőiesebb testrészét alakították, annak nem marad más hátra, mint a plasztikai sebészet. Ez ugyan tartós eredményt hoz, viszont költséges, rizikós, és ne tagadjuk: fájdalommal is jár.

Aki azonban nem szeretne sebészeti beavatkozást elvégeztetni magán, annak maradnak a különböző ápolási tippek és a trükkök.

Ápolás, mérettől függően

A mell méretétől függetlenül a bőrnek gondoskodásra van szüksége. Ám mérettől függ, hogy milyen készítményt használjunk. A dús keblű hölgyeknek mindennap feszesítő ápolásra van szükségük, mert az ő mellük hamarabb megereszkedhet. Különösen ajánlottak a zselés állagú készítmények, amelyek már a felvitel pillanatában feszesítik a bőrt. Tartózkodni kell a radikális fogyókúrától, mert legelőször a mell fogy le, és a bőr itt nyúlik meg. A forró vízben való lubickolás extra módon szárítja a bőrt, ezért ne merüljünk el túl gyakran a kád vízében!

Ha kicsi a mellünk, ügyelnünk kell arra, hogy ne vigyük túlzásba a keblek edzését, mert ettől még laposabbá válik. A túlzott szaunázás elgyengíti a kötőszövetet, a napozás, a szoláriumozás pedig – kebelmérettől függetlenül – a bőr idő előtti öregedésének okozója. Aki nem tud lemondani a nap vagy a szolárium sugarairól, annak magas fényvédőfaktorú napozó, illetve speciális szoláriumzselé használata ajánlott. Ez utóbbinak az a különlegessége, hogy olyan bőrnedvesítő hatóanyagokat tartalmaz, amelyek nemcsak pótolják az elvesző nedvességet, hanem meg is kötik azt. De fellelhető benne a bétakarotin is, amely meggyorsítja a barnulási folyamatot, mélyebbé és tartósabbá teszi a színt.





Kényeztetési tanácsok


A nők a mell és dekoltázs ápolásakor gyakran félreértik a krémek hatását. Azt hiszik, hogy ezek megnövelik és megemelik a kebleket. Valójában arról van szó, hogy ha megfelelően és rendszeresen használjuk a termékeket, akkor szebb, feszesebb lesz tőle a bőr. És „a megelőzés jobb, mint a gyógyítás” elvét vallva, így késleltethetjük az öregedését.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen radírozzuk a bőrt. Kiválóak a tusolóradírok, amelyek gyengéd, úgynevezett bőrbarát hámlasztó összetevőket tartalmaznak. Ezek a jól habzó készítmények leválasztják a megvastagodott bőrréteget, és elősegítik az intenzívebb sejtlégzést, a gyorsabb bőrregenerációt. Ezután a hatóanyagok gyorsabban felszívódnak.

A mellápoló zselék a bőr számára fontos vitaminokat, növényi kivonatokat tartalmaznak. A legújabb készítmények a bőrt különösen nedvesítő anyagok mellett apró kis csillámrészecskéket is tartalmaznak. Ne gondoljuk, hogy ezek a különlegesebb alkalmakra ajánlott csillogást biztosítják, sokkal inkább selymessé teszik a felületet.

A teljes cikk a 3. heti, január 18-án megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top