nlc.hu
Aktuális
Szerelem a filmvászonról

Szerelem a filmvászonról

– A filmvásznon láttam meg a jövendõbelimet – kezd a történetbe Pusztai András programigazgató. – Tizenkilenc éves lehettem, már akkor is nagy mozirajongó, aki kilátogat a Filmszemlére.




A hét témája a Nők Lapjában:
Amikor Ámor nyila célba ér…

„Honnan jössz, nem érdekel…!” – énekelte Cserháti Zsuzsa. A dalban ugyan „szimplán” a boldogság a megszólított, azért tudjuk: valójában a szerelemről van szó. És bár egyetértünk a következő állítással is („gyere haza, csak ennyi kell”), minket mégis érdekelni kezdett, hogy honnan jön, mármint a szerelem.

További cikkek:

• „A gyomorszájam tájáról érkezik a jelzés”

• Sugallat „fentről” »

• „Kezem-lábam remegett, amikor megláttam őt” »

Az összeállítást készítették:

Szigeti Hajni, Dudics Emese, Mihalicz Csilla és Kertész Gábor  
– Annát az Esti Kornél csodálatos utazása című filmben szúrtam ki, egy kocsmároslányt játszott. Emlékszem, mennyire megérintett a szépsége: mintha egy festményt néztem volna. Persze nem habarodtam bele, nem álmodoztam róla, hiszen teljesen irreális volt, hogy én valaha összejöjjek egy lánnyal a vászonról.

Kapcsolatunk második felvonása egy videotékában zajlott, évekkel később. Egy közös ismerősömmel tértem be, amikor is megláttam az Esti Kornél-film plakátját. Persze azonnal megemlítettem neki, hogy ebben a filmben játszik egy lány, aki nekem nagyon tetszik. „A szőke vagy a barna?” – kérdezte. „A szőke” – válaszoltam. „Az jó – mosolyodott el – mert együtt jártam Annával zeneiskolába…” Ezután huszonnégy órát kapott, hogy elintézzen egy „teljesen véletlen” randevút. Egy kávézóban találkoztunk. Magabiztos voltam, mert nemrég szereztem meg a jogosítványomat, és az 1300-as Ladámmal érkeztem… Nekem azt mondták, Anna nem tudta, mire megy ki a „véletlen találkozó” – furcsa, de erről azóta sem beszéltünk. (Felhívtuk Annát, megkérdeztük: tudta…– a szerk.)





Szerencsére már az első pillanattól fogva volt köztünk valami megmagyarázhatatlan kapocs, én legalábbis azonnal éreztem, hogy ezzel a nővel hosszú távra szeretnék tervezni. Mert természetes volt, emberi, aki azokban a pillanatokban jön zavarba, amikor zavarba kell jönnie… emellett vonzó, imádnivaló, ráadásul gyönyörű… Mondhatnám, hogy gyorsan „összejött a dolog”, de hosszú hónapokig udvaroltam. November ötödikén ismerkedtünk meg, február harmadikán csattant el az első csók. Ha az embernek egy ilyen élményhez kötődik a párkapcsolata, az rengeteg erőt ad. Ha gödörben vagy, elég rágondolnod: bár ő is elérhetetlennek tűnt, küzdöttél, nem adtad fel, és a végén mégis téged szeretett meg az a fantasztikus nő.

A témáról bővebben a Nők Lapja február 8-án megjelenő 6-os számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top