nlc.hu
Aktuális
„Önsanyargatóan rugalmas”

„Önsanyargatóan rugalmas”

– Az ideális férfi többek közt hajlandó önsanyargatóan rugalmas lenni azért, hogy az én hiányosságaimat ellensúlyozza. Az „álomférfim” elfogadja, hogy nem szeretném kiszolgálni õt, nem vagyok konyhatündér, és azt, hogy nem kívánok alárendelt szerepet játszani.





A hét témája a Nők Lapjában:
Ideális partner
Csak az álmainkban létezik?


Régen voltak álomnők és álomférfiak, gondoljunk csak Marilyn Monroe-ra vagy Clark Gable-re! Meglehet, urak milliói ábrándoztak a gyönyörű szőkeségről – ám partnerüket sokkal hétköznapibb szempontok szerint választották. Mára azonban összeadódtak a szempontok, az ideálistól elvárjuk, hogy minden tekintetben megközelítse a tökéletest. Ezért sokan évtizedeken át keresgélnek, mert nem hajlandók megalkudni, addig mennek, amíg megtalálják a nagy Ő-t. Ha egyáltalán létezik ilyen…

További cikkek:

• Több férfiből összegyúrni? »

• Tíz év a férfi „javára” »

• Szerelem, barátság, bizalom »

Az összeállítást készítették:
Fejős Éva, Szigeti Hajni és Kertész Gábor  

– Így van esély rá, hogy én is ideális partnere lehessek – mondja Szekeres Piroska. A tolmácsnő úgy látja, hogy amint telnek az évek, egyre nőnek az elvárásai a nagy Ő-vel kapcsolatban. – Az élet alapvető kérdéseiben (együtt vagy külön éljünk, legyenek-e gyerekeink, hogyan járuljunk hozzá a közös életünk finanszírozásához) megegyeznek az elgondolásaink, és az erkölcsi beállítottságunk is összhangban van.

Hasonló az érdeklődési körünk, például ő is szeret sportolni. A személyes varázsa annyira lenyűgöz, hogy nem számítanak igazán a körülmények. Egyszer például, beköltöztem a volt vőlegényemmel egy szinte üres szobába, négy kopár fal közé. Nem volt akkor zene, pezsgő, gyertyafény, de olyan csodálatos helyen azóta sem jártam…

Piroska nem ért egyet azokkal, akik szerint csak a belső tulajdonságok számítanak.
– Az izgalmas külső is fontos számomra, mert nem elég csupán az agyamat és szívemet meghódítania, hanem az érzékeimet is el kell bódítania a férfinak. Az ideálom magasabb nálam, az izmai finoman formáltak, a haja sötét, arcvonásai szintén finomak, s egyben határozottak. Lényeges, hogy mindketten annyit dolgozzunk, hogy megfelelő megélhetést és kellő önbecsülést biztosítsunk magunknak, de maradjon időnk és energiánk egymásra.





Nem rivalizálnánk, mert – elképzeléseim szerint – ő jobb egzisztenciális helyzetben lenne, mint én, így nem sérülne a férfias önérzete. Az álomférfival folyamatosan figyelnénk egymás igényeire, hogy évek elteltével is ünnepnek tekinthessük a közösen eltöltött időt. Még az is lehet, hogy a kedvéért feltálalnék vacsorára valami finomságot… Volt, amikor már azt hittem, hogy megtaláltuk egymást a nagy Ő-vel, de aztán tévedésnek bizonyult az egész. Viszont bízom benne, hogy – a tapasztalataim birtokában – legközelebb bölcsebben tudok választani.

A témáról bővebben a Nők Lapja február 15-én megjelenő 7-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top