nlc.hu
Aktuális
A tértisztítás mûvészete

A tértisztítás mûvészete

Nem kell ezoterikus beállítottságúnak lenni ahhoz, hogy érezzük, vannak helyek, ahol jó lenni, és vannak olyanok, ahol szorongóvá válunk. Az érzéseinket a láthatatlan energiák befolyásolják, amelyek körülvesznek minket.

– Már negyedik éve dolgoztam egy kis cégnél, ahol családias hangulat uralkodott – meséli Éva. – Összeszokott kis csapat voltunk, gyakran a szabadidőnket is együtt töltöttük. Ám ahogy elköltöztünk az új telephelyre, minden megváltozott. A kollégák marni kezdték egymást, mindig lett egy beteg ember az irodában, az üzleti ügyek rosszul alakultak, végül leépítésre került sor, és új munka után néztem. Azt hittük, hogy a céget megátkozták, ezért történt velünk sok szerencsétlenség. Aztán évek múlva derült ki, hogy az irodánk költözött rossz helyre, amely eredetileg mocsaras, ingoványos terület volt, s a feltöltés után még például vágóhíd és szeméttelep is működött itt.







Szabó Judit
Évszázadok energiái

– Egy épületben vagy földterületen lévő energiákat általában az határozza meg, hogy korábban kik, hogyan éltek ott, milyen események történtek a közelben – mondja Szabó Judit, a Szent terek című könyv szerzője. – Ennek az az oka, hogy minden élőlénynek, és az ő tetteinek rezgése van, e rezgések akár évszázadokig a helyszínen maradnak. Ezek lesznek az adott helyen az uralkodó energiaminták, amelyeknek kényszerítő hatása van, és a korábbi viselkedésre ösztönzik az embert. Így a korábban fájdalmas események helyszínén addig nem történik semmi pozitív, boldogító, amíg nem tisztítják meg a teret a fojtogató energiáktól. Mint ahogy hiába alakítottak át például egy kocsmát kulturált kávézóvá, félévi küszködés után bezárt. Mert a falbontás, az átrendezés nem volt elegendő, hiszen a részegség, az ordítozás, a verekedés energiái ott maradtak, ezért érezték magukat rosszul, és maradtak el a jól szituált, az idejüket kulturáltan eltölteni kívánó fiatalok.

De nemcsak a korábban történt fájdalmas események okozhatnak depressziót, veszekedést, betegséget vagy csődöt egy adott helyen, hanem a negatív energiájú emberek is. Például, ha vendégül láttunk az otthonunkban egy olyan személyt, akinek a lelke csordultig telt irigységgel, rosszindulattal, annak rezgése a térben marad, és kellemetlen esemény elindítója lehet.

A test jelzései

Az energiák – akár helyeké, akár embereké – nem maradnak előttünk rejtve, hiszen a saját rezgéseinknek köszönhetően érzékeljük azokat. Legfeljebb csak nem veszünk róluk tudomást, és nem tulajdonítunk jelentőséget annak, amikor:





• összeugrik a gyomrunk,
• keserűvé válik a szánk íze,
• összeszorul a torkunk,
• kábák leszünk,
• izzadni kezd a tenyerünk,
• testünk elnehezül, és egyre nehezebben tudunk gondolkodni,
• összegörnyedünk,
• a végtagjainkat keresztezzük a törzsünk előtt,
• a kilátástalan érzése nehezedik ránk, miközben éppen a negatív energiákat érzékeljük.

Tisztítás sóval és vízzel

A negatív rezgések azonban pozitívvá változtathatók a tértisztítással, amelynek során eltávolíthatunk minden nehéz, visszahúzó energiát, és feltöltjük a helyiséget friss életerővel. A tértisztítás szolgálatában nemcsak a limlomoktól való megszabadulás, a nagytakarítás, a gyertya és füstölő gyújtása, a tibeti csengők kristálytiszta hangja állnak. Az egyik leghatékonyabb módszer a padló sóval felhintése, amelyről a régi kultúrákban is úgy tartották, hogy magába szívja a negatív erőket. Ezért használták a kristályok megtisztítására, vagy a népi gyógyászatban a gyulladásos betegségek kezelésére is.

A sóval tisztításkor ügyeljünk arra, hogy a sarkokba is jusson, ahol az energia a legkönnyebben megáll. Majd söpörjük vagy porszívózzuk fel a sót, és többet ne használjuk fel. Lakásfestéskor tegyünk a festékbe tiszta levendula vagy citrom illóolajat, kiváló a tisztító hatása, és nem befolyásolja a festék minőségét. A textíliák erősen magukba tudják szívni az energiákat, ezért mossuk sűrűbben a függönyöket, párnákat, tisztítsuk nedvesen is a szőnyegeket. Mossunk fel többször a lakásban, mert a só mellett a víz oldja le a legkönnyebben az energiákat.









Ajánlott irodalom:
Szabó Judit: Szent terek (Magánkiadás) 1200 Ft
Karen Kingston: Tértisztítás és feng shui
(Édesvíz) 1790 Ft
Az életterünk rendszeres megtisztítása életminőségünk javítását szolgálja, ez jótékonyan hat vissza szellemi és lelki közérzetünkre. Olyan légkört teremthetünk általa, amelyben jól érezzük magunkat, és amelyből feltöltődhetünk pozitív erővel, energiával.





.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top