nlc.hu
Aktuális
Angéla

Angéla

Pappné Ványi Angélának – alias Bree – kissé eltér a demokráciáról alkotott véleménye. (Bár, nincs is négy gyermeke!)






A hét témája a Nők Lapjában
A Született feleségek köztünk élnek


Te vagy az, aki az egyik kezével pelenkát cserél, a másikkal elszántan porcicát kerget, a harmadikkal rántást kever, a negyedikkel fésülködik – ja, és ki ne felejtsem! –, az ötödikkel gátlástalanul önmegvalósít? Te vagy az, akit keresünk. Született feleség…

További írások:

• Zsuzsika »

• Gabi »

• Bea »

Az összeállítást készítette:
Koronczay Lilla  

– Ezt nem egyedül csinálod, ugye?– támadom le, cselszövést szimatolva, amikor belépek a házba. Az a fajta steril rend uralkodik, amelynek láttán az ember szeretne tíz centivel a szőnyeg fölött közlekedni.

– A férjemmel ketten felelünk érte. Nem tudom, ki a pedánsabb, én vagy ő. Gyanítom, hogy inkább ő, ugyanis Szűz jegyben született. Ez azért jó, mert néha megengedhetem magamnak, hogy egy kicsit lazább legyek nála.

– Hol lehet ilyen férjet venni?

– Nem tudom, nekem az ujjamat sem kellett mozdítani érte. Egy osztályba jártunk a gimnáziumban. Vonzottuk egymást, mint mágnes a vasat.

– Azóta együtt vagytok? Nem unalmas?

– Nem. Nagyon élvezzük. Ugyanúgy működik a fejünk, és ez boldogító érzés. A minták is nagyon hasonlóak, amelyeket a szülői házból hoztunk. Náluk is mindig nagy rend volt, és nálunk is. Még a munkánk is közös, mert családi vállalkozásban dolgozunk. Divatárut szabok itthon, ő pedig teríti. Mindig egy időben, hármasban ebédelünk a lányunkkal, és vacsorázni is együtt szoktunk.

– Kicsit ijesztően hangzik.

– Ez a nagy precizitás nem jelenti azt, hogy néha nem lazítunk az életünkön. Nyáron például befejeztük a nagy házfelújítást, és két napon belül elutaztunk egy last minute úttal Ciprusra.





– Nem lógtok ki a baráti körötökből?

– Egy kicsit tényleg kívülállók maradtunk. Valahogy elegek vagyunk egymásnak. De ennek speciális okai vannak. Erdélyből szöktünk át az érettségi után Magyarországra. Teljesen magunkra voltunk utalva. De, amint látod, felhúztunk egy házat a saját erőnkből.

– És még együtt vagytok…

– Mi valahogy másképp nőttünk fel, mint az itteniek. Odahaza meg kellett tanulni, mi az, hogy egymásrautaltság. Ez a batyu eddig minden nehézségen átsegített bennünket. Én nem ismerem azt, hogy ha valami nem tetszik, akkor fogom a bőröndömet. De azt sem, hogy az az ember, akivel megosztom a kenyeremet, ne működjön velem mindenben együtt, feltétel nélkül. Apám se volt rest soha megfogni a seprűt, és a szerszámai is mindig csatarendben álltak. Ettől még fel lehet nézni egy férfira.

A témáról bővebben a Nők Lapja március 1-jén megjelenő 9-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top