nlc.hu
Aktuális
Bea

Bea

Azt mondják, ez még csak az eleje? Lehet. De az elején is el lehet rontani. Acsay Beának (alias Susan), akire pedig végképp nem lehet ráfogni, hogy nyúzott háziasszony lenne, sajnos, sikerült.





A hét témája a Nők Lapjában
A Született feleségek köztünk élnek


Te vagy az, aki az egyik kezével pelenkát cserél, a másikkal elszántan porcicát kerget, a harmadikkal rántást kever, a negyedikkel fésülködik – ja, és ki ne felejtsem! –, az ötödikkel gátlástalanul önmegvalósít? Te vagy az, akit keresünk. Született feleség…

További írások:

• Zsuzsika »

• Angéla »

• Gabi »

Az összeállítást készítette:
Koronczay Lilla   

Egy évvel ezelőtt hagyta el a férje, és ő egyedül maradt a kislányával.

– Tudod már, mit szúrtatok el?

– Bárcsak tudnám! Azóta is ezen jár az agyam. Még éjszaka is. Képtelen vagyok belenyugodni, hogy így történt. Nyolcévi házasság, annyi közös élmény, öröm, bánat után egyszer csak hazajött, és azt mondta: elköltözik, mert beleszeretett valakibe. Hát lehet ezt?

– Volt előzménye?

– Na ez az, amit nem tudok megbocsátani: hogy az orromnál fogva vezetett. Én ezt soha nem tettem volna meg vele. Belátom, talán nem voltunk összeillők. Én túl pedáns vagyok, ő pedig nem így nőtt fel. Sokat szekáltam ezért. Együtt laktunk az anyósomékkal, ez se tett jót. De így becsapni!

– Nevelni akartad?

– Azt hiszem, igen. De nem tudatosan. Csak hát annyi hülyeséget csinált! De mindig megbocsátottam neki.

– Talán ez volt a baj. Most gyűlölöd?

– Gondolhatod! Meg a barátok is hiányoznak. Vettem egy lakást nagy nehezen, hitelekből, de olyan üres! Rájöttem, hogy mindenki, akivel összejártunk, inkább hozzá tartozott. A motorozás is hiányzik, meg a zenéink…

– Próbáld meg, vegyél egy motort, és pasizz be!

– Könnyű azt mondani. Nyáron is állok a Balatonban egy jóképű srác mellett, a szomszéd telekről, és azt kérdezem magamtól: mit keresek én itt?

– Nem jársz társaságba?

– Tudom, hogy kéne, de még nem megy. Prüntyi, a kislányom szokott is küldeni: „Mama, menjél! A herceg nem fog fehér lovon ide állni a ház elé!”

– Meglátod, egyszer csak úgy ébredsz, hogy kisütött a nap.

– De jó lenne! Mert most szörnyen érzem magam. Mint Susan a legrosszabb pillanataiban. De neki legalább sikerült újrakezdenie…

A témáról bővebben a Nők Lapja március 1-jén megjelenő 9-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top